Испанският вътрешен министър Хуан Ингасио Соидо Алварес заяви, че каталунската

...
Испанският вътрешен министър Хуан Ингасио Соидо Алварес заяви, че каталунската
Коментари Харесай

Каталунската полиция да внимава

Испанският вътрешен министър Хуан Ингасио Соидо Алварес съобщи, че каталунската районна полиция е длъжна да се подчинява на испанската конституция и законите на Мадрид, заяви El Pais.

Алварес разпрати послание към националната полиция, Гражданската армия и каталунската районна полиция. В него той афишира, че полицията би трябвало да съблюдава конституцията и да подсигурява правата на локалните жители, съобразявайки се със законите.

Испанският министър председател Мариано Рахой уволни шефовете на каталунската полиция, като част от ограниченията за краткотрайно лишаване на автономията на Каталуния. Полицаите станаха обект на засилени рецензии, поради пасивността си по време на референдума за самостоятелност в района.

Местнията парламент в Каталуния разгласи самостоятелност през предходната седмица. Испанското държавно управление незабавно лиши неговите пълномощия, с цел да откри надзор над Каталуния.
Смята се, че днешният първи работен ден от седмицата ще е основен, за това дали Мадрид ще може да наложи краткотрайната си власт. През уикенда в Каталуния хиляди демонстрираха в поддръжка на единството на Испания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР