Испанският тенисист Рафаел Надал заяви, че едно от хубавите неща

...
Испанският тенисист Рафаел Надал заяви, че едно от хубавите неща
Коментари Харесай

Рафа Надал: Не казвам сбогом, защото все не съм решил

Испанският тенисист Рафаел Надал съобщи, че едно от хубавите неща към края на кариерата му е, че няма да се постанова да се изправя прекомерно доста пъти против сънародника си Карлос Алкарас, откакто 37-годишният играч загуби демонстративния конфликт Netlix Slam сред двамата в Лас Вегас, Съединени американски щати с 6:3, 4:6, 12:14.

Надал, който има 22 трофеи от шампионатите от Големия шлем, добави, че бъдещето на испанския тенис е в положителни ръце в лицето на 20-годишния му съотечественик. Алкарас също към този момент завоюва трофеи от Шлема - на Откритото състезание на Съединени американски щати и " Уимбълдън ", а сега се намира на второ място в международната класация след сърбина Новак Джокович.

" Хубаво е, че като играч няма да играя доста пъти против него ", сподели Рафаел Надал, чието отричане от професионалния тенис се чака през актуалната 2024 година след серия от травми, които ограничиха изявите му, написа организация " Ройтерс ".

" Като почитател ще се любувам на мачовете му, да се надяваме за много години. В Испания би трябвало да сме доста щастливи, че идва някой като Карлос. Той е извънреден тенистист. Само на 20 години е, само че към този момент завоюва две трофеи от Големия шлем и няколко други значими надпревари ", добави Надал, който прекара съвсем година отвън корта.

Той увери, че се е почувствал " доста по-добре от предстоящото " по време на демонстративния мач. И Рафаел Надал, и Карлос Алкарас ще вземат участие на идния " Мастърс " в Индиън Уелс.

Надал разяснява още, че се надява да избегне нови усложнения на шампионата и да бъде здрав за наближаващия сезон на клей.

" Приоритетът в този момент е да остана здрав след Индиън Уелс. Каквото би трябвало да остане, ще остане за сезона на клей, който може и да е финален, а може и да не е. Не съм решил на 100 % ", разкри испанският тенисист.

" Не споделям довиждане, тъй като, когато го кажа, няма да играя повече. Това е значим миг и не желая да го споделям, тъй като не съм решил100 %. Животът ни демонстрира пътя ", продължи Рафаел Надал. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР