Испанският тенисист Пабло Кареньо Буста заяви, че ситуацията с пандемията

...
Испанският тенисист Пабло Кареньо Буста заяви, че ситуацията с пандемията
Коментари Харесай

Кареньо Буста: В момента някои тенисисти живеят с пари от родителите си

Испанският тенисист Пабло Кареньо Буста съобщи, че обстановката с пандемията от ковид се е отразила съществено на професионалните играчи.

Сезонът в тениса беше спрян поради инфекцията с Ковид-19 още при започване на март, като на този стадий са анулирани всички шампионати до 13 юли, само че се чака този период да бъде удължен.

28-годишният Кареньо Буста, който и 25-и в международната класация, изясни, че негови сътрудници имат съществени финансови усложнения, а някои даже са издържани от родителите си.

"За наслада аз нямам проблеми с парите, тъй като съм проработил задоволително в кариерата ми до момента. Но познавам тенисисти, които в този момент са принудени да живеят с пари от родителите си ", съобщи някогашният номер 10 в света, който е спечелил четири трофеи до момента и е взел съвсем 9.5 милиона $ от наградни фондове като експерт.

"В момента нямаме опция да играем и да получаваме пари, а в това време плащаме заеми, заплати на треньори и спомагателен личен състав, наем на стадиони за тренировки. В спортното общество се смята, че тенисистите са богати. Но има и такива, които не заработват толкоз доста средства ", добави той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР