Испанският тенисист Давид Ферер благодари на всичките си фенове след

...
Испанският тенисист Давид Ферер благодари на всичките си фенове след
Коментари Харесай

Ферер на сбогуване с публиката в Барселона: Приключвам, обичайки тениса

Испанският тенисист Давид Ферер благодари на всичките си почитатели след последния си дуел в шампионата от сериите ATP 500 в Барселона. Той ще завърши професионалната си кариера след конкуренцията в Мадрид.
 Чилиец изхвърли Григор Димитров от шампионата в Барселона
Бившият номер 3 в международната класация загуби на 1/8-финалите от Рафаел Надал. Матадора се наложи с 6:3, 6:3 по пътя си към рекордна 12-а купа в каталунската столица.

" Дадох всичко от себе си. Много съм благополучен, защото сбъднах фантазията си да изиграя на този корт един от последните си мачове и то против един от най-хубавите вероятни играчи. Краят на дуела, когато публиката скандираше името ми, е нещо което ме прави горделив и в никакъв случай няма да го не помни.

Ще играя оттук насетне при ветераните, с цел да бъда във форма. Сега се насочвам към у дома, където ще се приготвят, ще закусвам със фамилията ми и моя наследник, ще разхождам кучето си. Имам доста какво да върша и да се изучавам. Мога да стартира с моя британски (смее се). Когато си край фамилията си, времето в никакъв случай не е задоволително.

Най-тежкият мач в кариерата ми може да се смята финалът в Маями през 2013 година. Тогава изгубих от Анди Мъри. Не съумях да осъществявам мачбол. Приключвам, обичайки тениса. В края, съм най-горд, че съм здрав и нямам контузии. Най-специалното е, че имам хора, които ме обичат.

Съжалявам ли, че не завоювах купа от Големия шлем? Не, тъй като дадох всичко от себе си, нямам съжаления. Да не печеля Barcelona Open, губейки четири финала, е мъчително. Не съумях и в Големия шлем, само че изгубих от митове ", сподели Ферер.

Надал пък акцентира, че равнището на 37-годишния му конкурент е доста високо и само контузии му пречат да продължи да се занимава с тенис.

" Давид не се отхвърля поради равнището си на игра, а тъй като имаше тежка година, година и половина обвързвана с контузии. Този сезон представянето му е впечатляващо и той се бори крепко - наслаждение е да го гледаш. Всички сме му признателни, " сподели Надал.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР