Испанският шампион Барселона постигна много трудна победа в гостуването си

...
Испанският шампион Барселона постигна много трудна победа в гостуването си
Коментари Харесай

Левандовски измъкна мудния Барселона с дузпа в края срещу Осасуна

Испанският първенец Барселона реализира доста сложна победа в гостуването си на Осасуна с 2:1 в финален мач от четвъртия кръг на Ла Лига. Жул Кунде откри резултата в добавеното време на първата част, само че Чими Авила изравни в 76-ата минута. Роберт Левандовски обаче донесе триумфа на каналунците в 85-ата минута, когато бе прецизен от дузпа.

Мачът ще се запомни с дебюта на цели трима нови играчи на Барса. Привлечените в последния миг в петък Жоао Кансело и Жоао Феликс, както и пристигналият по-рано Иниго Мартинес, който до момента не беше картотекиран, влязоха като запаси. Португалският бранител записа към половин час на десния бек, португалският нападател зае позиция на лявото крило след 80-ата минута, а испанецът се появи в добавеното време.

Като цяло „ Блауграна “ не впечатли и в дълги моменти не държеше самодейността. Голът на Левандовски от дузпа се оказа единственият удар на отбора през второто полувреме.

През първата част играчите на Шави Ернандес играеха мудно и домакините сътвориха няколко положителни положения, само че въпреки всичко Барселона излезе напред. В първата минута от добавеното време на първата част Илкай Гюндоган центрира от корнер, а Жул Кунде беше прецизен с глава – 0:1.

JK RULES
— FC Barcelona (@FCBarcelona)
Осасуна обаче изравни в 76-ата минута, когато домакините проведоха добра офанзива и Хесус Аресо откри Чими Авила, който умерено си настройки топката на левия крайник и с неспасяем за Марк-Андре Тер Стеген шут изравни за 1:1.

Барселона обаче съумя да си върне преднината пет минути преди края на дуела. Това стана след тъкмо изпълнена от Левандовски. Наказателният удар беше отсъден, откакто полякът беше арестуван от Алехандро Катена. Първоначално основният арбитър сподели жълт картон на бранителя на Осасуна, само че след консултация със системата ВАР го смени с червен.

Lewy… for the WIN!
— FC Barcelona (@FCBarcelona)
Резултатът се резервира неизменен до края и по този начин Барса събра 10 точки на третата позиция, до момента в който Осасусна са девети с 6 пункта. В идващия кръг, който е след паузата за национални тимове каталунците одобряват Реал Бетис, до момента в който памплонци гостуват на Хетафе.

— FC Barcelona (@FCBarcelona)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР