Испанският Севиля уволни старши треньора Хулен Лопетеги след поражението от

...
Испанският Севиля уволни старши треньора Хулен Лопетеги след поражението от
Коментари Харесай

Очакваното се случи: Севиля уволни Лопетеги

Испанският Севиля уволни старши треньора Хулен Лопетеги след провалянето от Борусия Дортмунд с 1:4 като хазаин в груповата фаза на Шампионската лига. Шесткратният първенец в Лига Европа стартира едва сезона и има единствено една победа във всички шампионати досега.

" Благодаря на всички хора в клуба и играчите, които ми донесоха прелестни моменти ", съобщи Лопетеги пред телевизия Movistar Plus още преди публично оповестяване на уволнението му от клуба. " Тъжен съм, че напущам тима, който обичам доста. Благодаря и на почитателите на Севиля. Оценявам поддръжката им. Вече си споделих сбогом с футболистите. Не е време да приказваме за това дали е имало демонстрация на пренебрежение от клуба. Благодарен съм за всичко, което реализирах със Севиля ", добави Хулен Лопетеги през сълзи.

Специалистът бе изпратен с аплодисменти от почитателите на испанския клуб след края на мача, а последователите на Севиля желаеха със викания оставката на управлението.

Очаква се Лопетеги да бъде сменен от аржентинеца Хорхе Сампаоли. Севиля заема 17-о място във краткотрайното класиране в испанската Ла Лига. Тимът записа най-лошия си старт на сезона от завръщането в елита през 2001 година.

" Севиля се разделя с Хулен Лопетеги, който завършва интервала си в клуба след три прелестни сезона, в които задачите бяха изпълнени и четвърти, в който резултатите не дават отговор на нужното ", се споделя в известието на клуба, публикувано малко по-късно.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР