Испанският премиер Педро Санчес очаква да бъде преизбран за министър-председател

...
Испанският премиер Педро Санчес очаква да бъде преизбран за министър-председател
Коментари Харесай

В Испания: Санчес с нов шанс за премиер след неуспех на десницата да събере мнозинство

Испанският министър председател Педро Санчес чака да бъде избран отново за министър-председател на Испания втори мандат по време на първата сесия на дебата в Народното събрание. На към стотина метра от солидни загради, които отделят постройката от стачкуващите, Санчес пази кандидатурата си, която съгласно него ще донесе прогрес и непоклатимост на Испания.

Хайме Веласкес , публицист   от   Euronews Испания : Санчес разполага с удобно безусловно болшинство, с цел да бъде избран отново, само че разчита на сделки със седем партии, изключително с каталунските сепаратисти. Те към този момент оповестиха, че мандатът на Санчес ще продължи толкоз дълго, колкото удържи на думата му.

Испанският министър председател Педро Санчес съобщи, че законопроектът за прошка на каталунските сепаратисти не съставлява офанзива против конституцията на страната, а акцентира нейната мощ и годност. Именно с тази сделка той завоюва поддръжката на националистите.
Амнистията, която предлагаме, е изцяло законна. Тя е в сходство с Конституцията.
Педро Санчес, изпълняващ длъжността министър-председател

Очаква се Санчес, който ръководи страната от 2018 година, да получи 179 гласа " за " от 350-те членове на долната камара на Народното събрание с помощта на отстъпки пред партиите на каталунските сепаратистки и една баска партия. Това ще бъде с три гласа повече от нужното, с цел да бъде определен за министър председател. 

Хайме Веласкес , Euronews Испания : Тези стачкуващи към този момент се афишират освен против амнистията, само че и против преизбирането на Педро Санчес, чието държавно управление считат за нелегитимно и който упрекват в осъществяването на " държавен прелом ". Те са представители на на крайната десница, само че мнението им към този момент се е наложило измежду забележителна част от популацията.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР