Испанският премиер Педро Санчес каза днес, че се е споразумял

...
Испанският премиер Педро Санчес каза днес, че се е споразумял
Коментари Харесай

Испания, Ирландия, Малта и Словения ще работят за признаването на палестинска държава

Испанският министър председател Педро Санчес сподели през днешния ден, че се е споразумял с водачите на Ирландия, Малта и Словения дружно да подхващат стъпки за признание на палестинска страна, съобщи Ройтерс.

Говорейки от името на Испания след края на двудневното съвещание на Европейския съвет в Брюксел, Санчес изрази очакване признаването да се случи по време на настоящия му мандат, който стартира предходната година.

Испанският министър председател сподели пред публицисти, че съглашението е реализирано на среща с неговите сътрудници от Ирландия, Малта и Словения в коридорите на съвещанието на Европейския съвет тази заран.

" Споразумяхме се, че единственият метод за реализиране на дълготраен мир и непоклатимост в района минава през извършване на решението за две страни, тъй че израелската и палестинската страна да съществуват една до друга в мир и сигурност ", се споделя в взаимното изказване, оповестено от Ирландия след срещата.

На среща в Испания през ноември арабски страни и Европейският съюз реализираха единодушие, че израелско-палестинския спор може да бъде решен на основата на взаимното битие на две страни.

От 1988 година 139 от 193-те страни членки на Организация на обединените нации са признали страната Палестина, показва Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР