Испанският посланик в София Алехандро Поланко Мата увери вътрешния министър

...
Испанският посланик в София Алехандро Поланко Мата увери вътрешния министър
Коментари Харесай

Испания иска България и Румъния в Шенген

Испанският дипломат в София Алехандро Поланко Мата увери вътрешния министър Калин Стоянов, че Мадрид желае България и Румъния в Шенген.  По време на диалозите Стоянов даде висока оценка за двустранното съдействие в региона на вътрешните работи. Отправи пожелания за триумф на започващото Испанско председателство на Съвета на Европейския съюз и акцентира към този момент декларираната поддръжка за неговите цели. Министърът още веднъж посочи актуалността на процеса по присъединението на България към Шенген.

Посланикът поздрави Стоянов за избирането му на поста и показа високата оценка за взаимната работа, като очерта и съответни области и начинания на съдействието.

За Испания Шенген е от предпочитаното значение и това е заложено в програмата на Испанското председателство.

Двете страни обмениха отзиви по отношение на провокациите, свързани с миграционния и бежански напън. Бяха разисквани опциите за разширение на професионалния продан на опит в области като намаляването на пътния травматизъм и битката с корупцията. Изразиха подготвеност непрекъснатата връзка по въпроси от съвместен интерес да продължи.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР