Испанският парламент вчера одобри спорен план за пестене на енергия,

...
Испанският парламент вчера одобри спорен план за пестене на енергия,
Коментари Харесай

Испания одобри спорен план за пестене на енергия

Испанският парламент през вчерашния ден утвърди противоречив проект за икономисване на сила, препоръчан от лявото държавно управление на малцинството, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Правителството мъчно събра поддръжка за " незабавните ограничения ", нужни на фона на съветската инвазия в Украйна и последвалата я енергийна рецесия, като публичната телевизия Ер Те Ве Е заяви, че то е постигнало компромис с някои от по-малките районни партии преди гласуването и ограниченията ще могат да бъдат променяни в бъдеще.

Планът за по-ефективна приложимост и депозиране на сила беше въведен с кралски указ преди повече от две седмици, само че трябваше да бъде утвърден от Народното събрание, с цел да продължи да работи. Депутатите от консервативните, демократичните и десните опозиционни партии гласоподаваха " срещу " проекта макар компромисите, на които държавното управление на премиера Педро Санчес се съгласи.

Предвижда се пакетът за икономисване и спомагателни ограничения, които ще бъдат взети през септември, да изпълнят уговорките на Испания, поети според незабавния проект на Европейски Съюз. Мадрид в началото се опълчи на проекта, само че го одобри след взаимни отстъпки от страна на Европейски Съюз. Планът планува Испания да понижи потреблението си на газ със 7-8%, до момента в който множеството страни от Европейски Съюз ще бъдат призовани да спестят 15%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР