Испанският парламент окончателно одобри закона за реално и ефективно равенство

...
Испанският парламент окончателно одобри закона за реално и ефективно равенство
Коментари Харесай

Със закон за равенство на транс хората Испания одобрява самоопределянето на пола

Испанският парламент дефинитивно утвърди " закона за действително и дейно тъждество на транс хората ". Текстът беше признат със 191 гласа " за " (Социалистическата партия, радикалната левица на Podemos и баските и каталунските националистически партии), 60 " срещу " (Vox, последна десница) и 91 въздържали се (Народната партия, умерено десни). Т ой дава опция за смяна на пола, фигуриращ в документите за идентичност , без никакво друго условие с изключение на обществена декларация за непризнаване на пола, избран при раждането, осведоми Le monde.

" Този закон позволява на всеки да бъде подобен, какъвто е, без позор, без боязън и без дискриминация ", приветства приемането на текста министърът на равенството Ирене Монтеро , член на Podemos, която защитаваше този текст в продължение на съвсем три години.

Законът има за цел да се бори против дискриминирането, на която са жертви транссексуалните хора, и да " депатологизира " трансидентичността, според рекомендациите на Световната здравна организация (СЗО), която я заличи през 2019 от листата на психологичните разстройства. Текстът ускорява глобите при положение на дискриминация против транс хора. Той не разрешава конверсионната терапия, ориентирана към смяна на тяхната полова еднаквост и разрешава на транс мъже, които са запазили своя " потенциал за бременност ", да имат достъп до техники за асистирана репродукция от националната здравна система. Четиринадесет от седемнадесетте самостоятелни области на Испания към този момент имат " закони за транссексуалните ", някои от 2014 година. Само Астурия, Кастилия и Леон не са приели закони по този въпрос.
 Папа Франциск жигосах като грях криминализирането на хомосексуалността
Папа Франциск жигосах като грях криминализирането на хомосексуалността

Хората с хомосексуални пристрастености са Божии деца, припомня той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР