Испанският национал Дани Олмо не е давал съвети на старши

...
Испанският национал Дани Олмо не е давал съвети на старши
Коментари Харесай

Олмо няма да се меси в стратегията на Лучо, въпреки че познава хърватския футбол

Испанският национал Дани Олмо не е давал препоръки на старши треньора Луис Енрике за това по какъв начин да се оправи с отбора на Хърватия от 1/8-финалите на UEFA EURO 2020.

"Не ме е питал. Луис Енрике също знае доста за хърватския тим ", сподели нападателят по време на лагера наоколо до Мадрид.

23-годишният Олмо стартира кариерата си в академията на Барселона, само че мина в Динамо Загреб през 2014 година. Той завоюва 4 национални трофеи и 3 купи с Динамо, преди да облече екипа на вицешампиона в Германия Република България Лайпциг през януари 2020 година.

"Това ще бъде страховит и специфичен мач ", написа техничарят в Туитър на испански и хърватски, публикувайки фотография, на която се вижда, че носи екип на Испания и държи по една хърватска фланелка в двете си ръце.

"В Загреб е полуда. Те го харесват освен поради метода, по който играе футбол, само че и поради характера и личността му. И той приказва свободно хърватски без акцент ", сподели пред вестник AS брат му Карлос Олмо, който също играе в Хърватия за Наказателен кодекс Карловац 1919.

Езиковите умения на Олмо бяха забелязани предходната събота, когато хърватски публицист му зададе въпрос на британски. След като се замисли за малко, че по-добре би дал отговор на хърватски, Олмо отговори безпрепятствено на родния език на репортера.

Хърватската федерация се обърнала към него, до момента в който е бил в Динамо Загреб, с цел да обмисли смяна на националността, разкри самият състезател, само че макар че "наистина оценяваше интереса ", той сподели, че "мечтата му постоянно е била да бъде част от испанския народен тим ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР