Испанският министър на отбраната Маргарита Роблес призна пред обществеността в

...
Испанският министър на отбраната Маргарита Роблес призна пред обществеността в
Коментари Харесай

Военният министър на Испания стресна сънародниците си: Руска ракета може да ни удари по всяко време

Испанският министър на защитата Маргарита Роблес призна пред обществеността в страната, че съветският президент Владимир Путин е опасност за цялата интернационална общественост, в това число и за Испания, без значение от огромното разстояние сред двете страни.

„ Бих желала да предупредя испанската общност, тъй като от време на време имам чувството, че не осъзнаваме за голямата опасност, която е надвиснала в този миг. Напълно допустимо е съветска ракета да стигне до нас “, съобщи тя.

Роблес направи изказването на фона на апелите измежду някои държави-членки за превъоръжаване на Европейския съюз. Тя подсети и за последните закани на Путин, включващи потреблението на нуклеарно оръжие.

Европа би трябвало да бъде наясно, че опасността е доста близко. Тук не приказваме за някаква догадка, а за допустима действителност. Държавите, които граничат с Русия, го схващат най-добре. Докато ние, които сме повече на юг, като че ли нямаше такива терзания, сподели още Роблес, представена от 20minutos.

Министърът на защитата се опълчи на концепцията на Макрон за изпращането на войски в Украйна, тъй като по думите ѝ това единствено ще докара до по-голяма ескалация на напрежението сред Русия и Запада. Роблес акцентира, че Испания остава ангажирана с поддръжката си за Киев, само че не има намерение по какъвто и да е мотив да изпраща испански бойци на фронта в източноевропейската страна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР