Испанският министър на екологичния преход и демографските въпроси Тереса Рибера

...
Испанският министър на екологичния преход и демографските въпроси Тереса Рибера
Коментари Харесай

Екоминистърката на Испания отправи критики към колебанията на Франция за строеж на газопровод

Испанският министър на екологичния преход и демографските въпроси Тереса Рибера Родригес насочи рецензии към неувереното отношение на Франция към концепцията за възобновяване на градежа на газопровод през Пиринеите, който беше замразен през 2019 година, осведоми Ройтерс. Това съобщи Българска телеграфна агенция.

Целта на плана в този момент е да бъде построена трета газова връзка през планинската верига, която да понижи зависимостта на европейските страни от съветските доставки на синьо гориво. Решението на Русия да спре от на следващия ден за 3 дни доставките за Европа по " Северен поток-1 " оказва още по-голям напън върху европейските страни да се запасят със синьо гориво преди настъпването на зимата и да се подсигурят от нови енергийни проблеми, които може да зародят заради войната в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Испания и Португалия разполагат със забележителен потенциал за импорт на природен газ. На фона на задълбочаването на енергийната рецесия немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че обстановката би се подобрила при съществуването на газопровод от Португалия през Испания и Франция до Централна Европа. Управляващите в Париж обаче не одобряват тази концепция, а избират да бъдат построени нови терминали за полутечен природен газ.

По-рано този месец Франция разгласи, че построяването на нови плаващи терминали за полутечен газ в Северна и Източна Европа, особено в Германия, ще бъдат по-бърз и по-евтин метод за обезпечаване на синьо гориво, в сравнение с градежа на нов газопровод.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР