Испанският ендокринолог Д-р Мануел Пуч Доминго и автомобилната компания Сеат

...
Испанският ендокринолог Д-р Мануел Пуч Доминго и автомобилната компания Сеат
Коментари Харесай

Испански лекар и Seat разработиха респиратор от автомобилни чистачки

Испанският ендокринолог Д-р Мануел Пуч Доминго и автомобилната компания Сеат (Seat) създадоха непатентован респиратор от моторче за автомобилни чистачки. Идеята им е устройството да бъде създавано в Африка или в Латинска Америка за потребностите при лекуването на болни от ковид, информира Франс прес.

Моделът на завода на Сеат (от групата Фолксваген - Volkswagen) в каталунския град Марторел е създаден на основата на мотор за чистачки и е тестван на свине, след което е получил утвърждение от испанската Агенция за медикаментите. За разлика от общоприетите модели, моделът на Д-р Пуч, шеф на изследователския център към болничното заведение Жерманс Триас и Пужол в Бадалона, не обезпечава цялостна дихателна помощ. Така че откакто стартира да възстановява дихателните си качества, пациентът би трябвало да бъде интубиран със общоприет модел.

В момента екипът на Д-р Пуч работи по създаването на два други цялостни модела, които се чака да бъдат подготвени до няколко седмици. 

Припомняме, че автомобилостроители от целия свят като Дженерал мотърс (General Motors), Форд (Ford), френската група PSA Group (Peugeot-Citroen) и италиано-американският авто тръст Fiat Chrysler (FCA) към този момент се впуснаха в производството на респиратори. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР