Испанските власти задържаха във вторник яхтата Лейди Анастасия, собственост на

...
Испанските власти задържаха във вторник яхтата Лейди Анастасия, собственост на
Коментари Харесай

Испания задържа в Майорка яхтата Лейди Анастасия на руския олигарх Михеев

Испанските управляващи задържаха във вторник яхтата " Лейди Анастасия " , благосъстоятелност на съветския олигарх Александър Михеев , който е под ударите на глобите на Европейски Съюз към Русия поради войната в Украйна, съобщи " Ройтерс ", базирайки се на свои източници.

Яхтата не може да напуща пристанището на Майорка , където сега е закотвена, оповестиха източници от полицията и от транспортното министерство, потвърждавайки по-ранна информация на профилираното списание " Gaceta Nautica ".

Дългата 48 метра яхта плава под флага на Сейнт Винсент и Гренадини, уточни испанското министерство на превоза, без да показва притежателя ѝ.

Испанските управляващи извършват решението на Европейска комисия да блокират активи, благосъстоятелност на редица богати руснаци, свързани с президента Владимир Путин, в отговор на съветската инвазия в Русия.

Михеев, който оглавява съветската група за експорт на оръжие " Рособороноекспорт " , е в листата.със наказания на Европейски Съюз.

A Ukrainian was arrested by the Guardia Civil, for sinking the Russian $7 Mill euro yacht, Lady Anastasia, owned by Alexander Mijeev, CEO of Rosoboronexpor (weapons company)

According to HTC, the ship has been sunk
— Joey Contino (@JoeyContino)

Испания проверява всевъзможни типове плавателни съдове, за които се подозира, че принадлежат на глобени лица, показаха източници пред “Ройтерс”.

“Замразяването” на “Лейди Анастасия” се случва броени часове откакто министър ръководителят на Испания Педро Санчес уточни в изявление, че полицията краткотрайно е спряла яхта за 140 милиона $ в Барселона. Става въпрос за 85-метровата суперяхта " Валери " , която принадлежи на Сергей Чемезов , някогашен офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), който оглавява държавния конгломерат Ростех, по информация на два източника на “Ройтерс”.

Това е държавна корпорация в Русия със седалище в столицата Москва. Създадена е края на 2007 година, с цел да спомага в създаването, производството и износа на високотехнологична промишлена продукция за цивилен и военни цели. В състава ѝ влизат повече от 700 организации, от които са образувани 13 холдингови компании, 8 от тях – във военно-промишления комплекс, 5 – в цивилен браншове на индустрията. Организации на „ Ростех “ са ситуирани на територията на 60 субекта на Руската федерация, изнасят продукция за 70 страни в света.

Spain’s prime minister has confirmed the seizure of a superyacht allegedly belonging to Russian oligarch Sergei Chemezov, an ally of President Putin and former general in the KGB
— The Times (@thetimes)

Сайтът за наблюдаване Marine Traffic заяви, че яхти, свързани с двама други олигарси, които към момента не са глобени, също са дебаркирали в Барселона.

Западът глоби съветски милиардери, замрази държавни активи и отряза огромна част от съветския корпоративен бранш от международната стопанска система след съветската инвазия на 24 февруари.

Преди 3 дни италианската полиция заяви, че задържала суперяхта, благосъстоятелност на съветския милиардер Андрей Игоревич Мелниченко .

143 метровата плавателна яхта се прави оценка на 530 милиона евро е иззета в северното пристанище на Триест, посочи още тогава държавното управление.

BREAKING: Italian Police Freeze Russian Billionaire Andrey Melnichenko’s Sailing Yacht A
— Forbes (@Forbes)

Проектиран от Филип Старк и издигнат от Nobiskrug в Германия, корабът е най-голямата ветроходна яхта в света, посочи още тогава държавното управление.

Мелниченко притежаваше огромния производител на торове EuroChem Group и въглищната компания SUEK . Компаниите обявиха в изказвания в четвъртък, че той е подал оставка като член на борда на двете компании и се е отдръпнал като техен бенефициент в действие от сряда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР