Испанските власти са се опитали да депортират имама Абделбаки ес

...
Испанските власти са се опитали да депортират имама Абделбаки ес
Коментари Харесай

Испания щяла да гони организатора на атентатите, местен съдия отказал

Испанските управляващи са се пробвали да депортират имама Абделбаки ес Сати, който по последни данни е главният уредници и подстрекател на терористичните набези в Барселона и Камбрилс. Такъв опит е бил изработен през 2014 година, когато той е получил обвиняване за наркотрафик, написа Daily Express, съобщи "Фокус ". Местен арбитър тогава е декларирал, че две европейски наставления дават право на Абделбаки ес Сати да остане в страната, защото не съставлява "сериозна опасност ". След като съдът е решил да го остави в Испания, имамът е почнал да радикализира младите мъже, който са формирали терористичната клетка, която извърши атентата в Барселона.

Писмен документ разкрива, че арбитър Пабло де ла Рубия е блокирал депортирането на Абделбаки ес Сати на съображение европейското законодателство. Въпросните наставления са 2003/109/EC и 2001/40/EC. Според тях страните членки могат да депортират единствено неевропейски жители, които "представляват сериозна опасност за публичния ред и националната сигурност ".

Съдията е решил да не депортира имама, защото той е бил съден единствено един път и се е опитвал да се интегрира в испанското общество. "Въпреки че действието на обвинения е съществено, има единствено едно обвиняване, което е остаряло. Заподозреният работи в Испания, което показва желанието му за интеграция в испанското общество ", е декларирал съдията по отношение на молбата за депортация.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР