Испанските власти са открили шпионския софтуер Пегасус в мобилните телефони

...
Испанските власти са открили шпионския софтуер Пегасус в мобилните телефони
Коментари Харесай

Испанският премиер е бил подслушван с шпионския софтуер Пегасус

Испанските управляващи са разкрили шпионския програмен продукт " Пегасус " в мобилните телефони на министър-председателя Педро Санчес и министъра на защитата Маргарита Роблес , сподели в понеделник държавният министър Феликс Боланос, представен от Ройтерс.

Боланос сподели на конференция, че телефонът на Санчес е бил инфектиран през май 2021 година и от този момент е имало най-малко едно приключване на данни . Той не сподели кой би могъл да шпионира премиера или дали са обвинени непознати или испански жители и групи.

" Интервенциите са били противозаконни и външни. Външни средства, осъществени от неофициални органи и без държавно позволение ", сподели той и добави, че това е било докладвано на Министерството на правораздаването, а Върховният съд ще дава отговор за случая.
 Полша призна, че употребява шпионския програмен продукт Pegasus
Полша призна, че употребява шпионския програмен продукт Pegasus

Качински обаче отхвърля софтуерът да се употребява против политическата съпротива

Съобщението последва натоварен напън върху лявото съдружно държавно управление за уточнения, откакто канадската група за цифрови права Citizen Lab сподели, че, основан от израелската NSO Group.

След обвиняванията в шпиониране на членове на каталунското сепаратистко придвижване, главният съдружник на държавното управление на малцинството в Народното събрание, лявата партия за самостоятелност на Каталуния ERC, съобщи, че няма да поддържа държавното управление, до момента в който Мадрид не вземе ограничения за възобновяване на доверието.

Габриел Руфиан, представител на ERC в испанския парламент, написа тогава в " Туитър ": " Държавата е шпионирала, шпионира и ще шпионира ".

На 19 април стана ясно, че благодарение на този програмен продукт евентуално е.

Органът за отбрана на данните на Европейския съюз прикани за възбрана на " Пегасус " заради изказвания, че с него са осъществявани злоупотреби, с цел да се шпионират деятели за правата на индивида, публицисти и политици.
 Ще забрани ли Европейски Съюз израелския шпионски програмен продукт на NSO Group?
Ще забрани ли Европейски Съюз израелския шпионски програмен продукт на NSO Group?

Смята се, че той се употребява за следене на политици, публицисти, активисти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР