Испанските домакинства са похарчили средно 27 хиляди евро през 2020

...
Испанските домакинства са похарчили средно 27 хиляди евро през 2020
Коментари Харесай

Испанските домакинства свили разходите си с над 10% през 2020 г. заради пандемията

Испанските семейства са похарчили приблизително 27 хиляди евро през 2020 година, сочат данните на Националния статистически институт (INE). Това е с 10,7% по-малко от миналата година, а като причина за намалените разноски се сочи пандемията от Ковид-19.

Според изследването на фамилния бюджет, приблизително статистическият испанец е похарчил 10 848 евро през предходната година. Най-голямо понижение от 40.4 на 100 е записано в разноските за визити на заведения за хранене и хотели, следвани от тези за свободното време и просвета с 31.9% и превоз, облекло и обувки – с 28.8 на 100.

Единствените неща, за които разноските са се нараснали по време на първата вълна на пандемията и незабавно след нея, са били за храна – с 6.8 %, и за жилища – 1.9 на 100. Статистиците акцентират, че поради Ковид рецесията семействата са трансформирали своите привички на ползване. Резултатът е рекордни спестявания и взрив на сделките на жилища след края на рестриктивните мерки.

През юни 2021 година са продадени 73.5 % повече жилища в сравнение с през същия месец на предходната година. Все повече се избират селските парцели, поради опцията от обществена отдалеченост и удостоверение за това е фактът, че 15.1 % от всички подписани покупко-продажби към този момент са за жилища отвън градовете, като Андалусия остава желаната дестинация за този вид инвестиции.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР