Испанската вицепремиерка Саенс де Сантамария заяви, че правителството е готово

...
Испанската вицепремиерка Саенс де Сантамария заяви, че правителството е готово
Коментари Харесай

Мадрид е готов да действа, ако Каталуния обяви независимост

Испанската вицепремиерка Саенс де Сантамария съобщи, че държавното управление е готово да предприеме дейности, в случай че каталунските сепаратистки водачи разгласят самостоятелност.

"Ако (каталунците) разгласят самостоятелност, ще има решения за възобновяване на закона и демокрацията ", сподели Де Сантамария в ефира на радио КОПЕ.

Каталунският висш съд разгласи, че е изискал от испанската национална полиция да обезпечи повече защита на постройката, ако районният парламент разгласи самостоятелната област за самостоятелна.

Каталунският министър председател Карлес Пучдемон ще приказва на следващия ден вечер пред районния парламент. Политици сепаратисти споделят, че тогава ще бъде оповестена самостоятелност, макар че съгласно някои депутати от ръководещата коалиция този акт ще бъде алегоричен.

Лидерът на Испанската социалистическа работническа партия Педро Санчес също прикани през днешния ден Пучдемон да не извършва желанието си да разгласи на следващия ден едностранно самостоятелност.

Той даде да се разбере, че неговата партия, главната опозиционна мощ в Испания, ще поддържа дейностите на централните управляващи, които може да решат да анулират автономията на Каталуния.

Германският канцлер Ангела Меркел е разговаряла в събота с испанския министър председател Мариано Рахой. Двамата са разискали каталунската рецесия и Меркел е изразила поддръжка за целостта на Испания.

Франция няма да признае Каталуния, в случай че испанската самостоятелна област едностранно разгласи самостоятелност, съобщи министърката по европейските въпроси Натали Лоазо, представена от Ройтерс. Тя прикани в ефира на телевизия СиНюз "кризата да бъде решена посредством разговор на всички нива в испанската политика ".

Корсиканските управляващи обаче поддържат дейностите на държавното управление на Каталуния и считат, че каталунците имат право намерено да изразят мнението си по тази тематика. Това съобщи ръководителят на изпълнителния съвет на Корсика Жил Симеони.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР