Испанската полиция разби най-голямата мрежа за контрабанда на кокаин в

...
Испанската полиция разби най-голямата мрежа за контрабанда на кокаин в
Коментари Харесай

Разбиха най-голямата в Европа мрежа за трафик на кокаин

Испанската полиция разруши най-голямата мрежа за контрабанда на кокаин в Европа, като 61 обвинени са задържани и 4 тона кокаин са конфискувани, оповестява БНР, като цитира ДПА.

Полицията удостовери, че арестуваните 61 души са най-вече от Балканите и че дружно с кокаина са конфискувани 2,5 тона марихуана и огромни парични суми. Разследването, довело до акцията, е водено от европейския полицейски орган Европол и включва чиновници от Германия, Хърватия, Словения, Сърбия, Колумбия и Съединени американски щати.

13 ареста, осъществени в Испания по-рано тази година, са в градовете Мадрид, Барселона, Малага, Тарагона, Жирона и Валенсия. Другите арести са осъществени в Словения и другаде. Бандата е контрабандирала огромни количества кокаин от Южна Америка до Европа и го е разпространявала по целия континент. Изземването е станало, когато пратка от 1,25 тона кокаин, импортирана в Европа с транспортен съд от Бразилия, е пристигнала в Испания.

Полицията съобщи, че следствието е било мъчно, защото водещите членове на групата са извънредно мобилни, не живеят на никое място и непрекъснато пътуват от страна в страна. Бандата е разполагала с големи финансови запаси. Функциите на обособените членове на бандата, техните пътища и контакти, както и маршрутът на опиатите от Южна Америка до всяка европейска страна последователно са били избрани при дълготрайно детайлно наблюдаване, оповестиха от полицията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР