Испанската платформа за доставки Glovo заяви, че е получила одобрение

...
Испанската платформа за доставки Glovo заяви, че е получила одобрение
Коментари Харесай

Glovo получи одобрение да поеме бизнеса на Foodpanda и в Румъния

Испанската платформа за доставки Glovo съобщи, че е получила утвърждение от антитръстовия орган на Румъния да поеме локалните интервенции на Foodpanda, оповестява SeeNews. Това ще стане посредством част от основаната в Германия група Delivery Hero.

Придобиването основава устойчива и ефикасна конкуренция в локалната промишленост, която ще способства за развиването на пазара на доставки и даването на по-добри услуги, се споделя в известие за пресата, изпратено от испанската компания.
 Glovo придобива бизнеса на Foodpanda в България и района в договорка за €170 милиона
Glovo придобива бизнеса на Foodpanda в България и района в договорка за €170 милиона

Испанският старт-ъп навлезе у нас при започване на годината

" Glovo има доста амбициозна визия за бъдещето на пазара за доставка в Румъния и ние сме разчувствани, че имаме опцията да изградим по-силни партньорства с търговците на дребно и да можем да предоставим на потребителите цялостно обслужване ", съобщи районният управител на Glovo за Югоизточна Европа - Виктор Ракариу.

През май Glovo разгласи, че придобива интервенциите на Delivery Hero на шест пазара в Югоизточна Европа (ЮИЕ) за общо 170 милиона евро. Компанията закупи марката Foodpanda в Румъния и България, марката Donesi в Сърбия, Черна гора и Босна и Херцеговина и Pauza в Хърватия.

Glovo влезе в Румъния за първи път през май 2018-а година, като започва интервенции в Букурещ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР