Испанската агенция по лекарствата все още не дава разрешение за

...
Испанската агенция по лекарствата все още не дава разрешение за
Коментари Харесай

Испанската агенция бави решение за тестване на местна ваксина върху хора

Испанската организация по медикаментите към момента не дава позволение за клинични изследвания при хора на испанската ваксина против Covid-19, създадена от екипа на Мариано Естебан от Висшия съвет за научни проучвания (CSIC) взаимно с фармацевтичната компания Биофабри (Biofabri). Това разгласи Естебан в телевизионно изявление, като напомни, че още през февруари новата ваксина е била във заключителен стадий на изследвания и че ще е ефикасна против всички разновидности на ковид.

Все още не е ясна формалната причина заради която Агенцията по медикаментите не е е разрешила клиничните изследвания върху хора.

Най-широко тиражираната версия е, че отчетът се бави поради нуждата специалистите да проучат обширно извършените към този момент опити с маймуни, защото една от тях е умряла. Според Мариано Естебан е „ изцяло невярно” изказванието, че гибелта на макака е разследване на имунизацията, защото аутопсията е посочила, че има белодробно увреждане, само че не то е повода да почине.

Създателите на имунизацията подсигуряват, че всички интернационалните протоколи са спазени. В момента във Висшия съвет за научни проучвания се създават три разновидността на ваксини, от които този на Естебан е най-напреднал и по време на тестванията с мишки е посочил 100% успеваемост.

Той е въз основата на инокулиране на атенюирана версия на вируса, а не на РНК и по думите на основателите е като имунизацията против едра шарка. Вече са набрани първите 112 доброволци от болница Де ла Пас в Мадрид и се чака само разрешението на Испанската организация по медикаментите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР