Испанката Ираче Гарсия беше избрана вчера за председател на групата

...
Испанката Ираче Гарсия беше избрана вчера за председател на групата
Коментари Харесай

Испанка ще замени германеца начело на социалистите и демократите в Европарламента

Испанката Ираче Гарсия беше определена през вчерашния ден за ръководител на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент, съобщи " Франс прес ".

Гарсия, 44-годишна обществена работничка от испанската област Страна на баските, евродепутат от 20 години, заменя отпред на групата 63-годишния немец Удо Булман.

Със своите 153-ма депутати групата на социалистите и демократите е втора по величина в новия състав на Европарламента след Европейската национална партия (ЕНП), която има 179 депутати, макар че и двете групи са по-малобройни отпреди.

" Трябва да бъдем показани в европейските институции, не можем да приемем това, което се случваше в предишното - три институции да са в ръцете на ЕНП ", съобщи пред публицисти Гарсия. Сега и Европейската комисия, и Европейския съвет, и Европарламента се оглавяват от членове на ЕНП - Жан-Клод Юнкер, Доналд Туск и Антонио Таяни.

" Искаме да подготвим нов съюз с проевропейските и прогресистки сили и ще се опитаме да реализираме болшинство ", съобщи Гарсия.

Държавните и държавни ръководители на 28-те страни членки ще разискват името на претенденти за председателския пост в Еврокомисията на срещата си на 20 и 21 юни в Брюксел.

Според Гарсия претендентът на социалистите Франс Тимерманс " е най-хубавият претендент ". /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (637)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР