Германските Зелени положиха големи усилия, за да яхнат вълната на

...
Германските Зелени положиха големи усилия, за да яхнат вълната на
Коментари Харесай

На "зелената вълна" в Германия трябва да се гледа предпазливо

Германските Зелени поставиха огромни старания, с цел да яхнат вълната на поддръжката, която получиха преди няколко години, само че след скорошния им триумф на изборите за Европейски парламент, този път нещата наподобява може да са доста по-дълготрайни, написа EurActiv, базирайки се на " Тагесшпигел ".

В началото на юни анкета, извършена от института " Форза ", сподели, че Зелените изпреварват по поддръжка християндемократитите на Ангела Меркел, както и Християнсоциалния съюз. Скептици за " зелената вълна " побързаха да предупредят, че тези данни не би трябвало да се взимат прекомерно на съществено. Зелената партия и преди е преживявала краткотрайни интервали на бърз триумф.

През лятото на 2011 година социологически изследвания демонстрираха, че Зелените са покрай 30% и Винфрид Кречман оглави държавното управление на провинция Баден-Вюртемберг, ставайки първият министър председател на немска провинция от партията. Зелените споделяха за себе си, че са партията на новите хора. Дори мисълта, че тогавашният министър на опазването на здравето Юрген Тритин може да стане идващият финансов министър бе правдоподобна за доста хора.

На Зелените им лиши доста време да се възстановят от шока. В началото на 2017 година политици от партията неведнъж бяха питани за какво тя към момента се нуждае от тях. А в Северен Рейн-Вестфалия Зелените изгубиха 15 места на изборите през 2017 година

Ето за какво е целесъобразно да се гледа с известна нерешителност, когато повече изследвания, като проведените от " Политбарометър " и " Дойчландтренд ", също слагат Зелените пред ХДС/ХСС. Не е изключено бързият триумф да завърши също толкоз бързо, само че някои членове на Зелените се надяват, че този път нещата ще са разнообразни.

Лукас Бекман, един от членовете създатели на партията, наското приказва за появяването на " нова воля " под ръководството на Аналена Бербок и Роберт Хабек. Те за момента считат, че е значимо да стабилизират триумфа си, тъй че да продължат да получатва 20% поддръжка в изследванията.

Сегашните изследвания са моментна фотография и са свързани с безнадеждното положение на огромната коалиция, с рецесията на обществената народна власт и с известна доза вяра.

На евроизборите Зелените станаха най-голямата мощ в градове в Рурска област, като Дортмунд, Гелзенкирхен и Бохум – някогашни замъци на социалдемократите. Само преди две години Зелените получиха едвам 6.4% на провинциалните избори в Северен Рейн-Вестфалия.

Няма гаранция, че обществото ще им се довери в дълготраен проект. Опозиционните партии като цяло по-лесно разсънват очаквания. За ръководещите има по-голям риск да разочароват и да пропилеят очакванията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (629)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР