Испания започна да поставя ваксина срещу маймунската шарка. Извън Африка,

...
Испания започна да поставя ваксина срещу маймунската шарка. Извън Африка,
Коментари Харесай

Испания започна да ваксинира срещу маймунска шарка

Испания стартира да слага ваксина против маймунската шарка. Извън Африка, страната е на второ място в света по брой на инфектирани, след Съединените щати.
Прочетете още
4577 са доказаните случаи на маймунска шарка в Испания, като 279 от тях са регистрирани единствено за последните няколко дни. Смъртните случаи са два.

Противно на теорията, че заболяването визира най-вече хомосексуални мъже, с вируса към този момент са диагностицирани и няколко дами, както и доста хетеросексуални мъже.

Правителството на Педро Санчес разпредели сред самостоятелните райони първите 5300 дози от имунизацията Imvanex, от към този момент закупените 11 400 броя посредством Европейския орган за подготвеност и реакция при изключителни здравни обстановки (HERA) и други 200 от трети страни. Още 7 000 се чака да дойдат идната седмица, само че доставките се бавят поради лимитираното произвеждане.

Министърът на опазването на здравето Каролина Дариас разгласи, че с тях ще се имунизират както евентуално застрашени, по този начин и хора, които към този момент са имали контакти с заболели от маймунска шарка, като преимущество ще се дава на деца, бременни дами и имуносупресирани.

Според последната актуализация на данните, оповестени от Министерството на здравеопазването, Мадрид е общността с най-вече инфектирани (1,766), следвана от Каталуния (1,463), а минимум са в Ла Риоха(3). Малко над 3 % от тях са приети в болница. Останалите инфектирани са длъжни да се изолират в обособена стая от членовете на семейството, да носят маска, да употребяват обособени принадлежности, да не излизат от домовете си и да нямат контакти с животни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР