Испания вече има нови правила, според които на нито един

...
Испания вече има нови правила, според които на нито един
Коментари Харесай

Силно зависимите от газ европейки страни готвят строги мерски за пестене на ток


Испания към този момент има нови правила, съгласно които на нито един бизнес няма да бъде разрешено да охлажда пространствата си под 27 градуса по Целзий или да отоплява до температура над 19 градуса по Целзий през зимата. Указът е в действие до ноември 2023 година. Призовава се и за прекъсване на осветлението на монументи, не разрешава се на магазините да осветяват витрините си след 22 часа и изисква магазините да имат електрически екран, показващ температурата вътре на минувачите.

Такива ограничавания не са напълно нови за страната - публичните здания в Испания, като се изключи лечебните заведения, към този момент следват стандарт за поддържане на температура до 27-градуса, само че необятният обсег на тези ограничения за икономисване на сила отразява сериозността на надвиснала опасност: енергийна рецесия, провокирана от войната, написа Bloomberg.

Заради опасенията, че съветският президент Владимир Путин ще спре доставките на газ, Европейският съюз се ще понижи потреблението на сила с 15 на 100. В Берлин, да вземем за пример, градската администрация се ангажира да понижи личното си ползване на сила с 10%, а градът към този момент спря да осветява своите монументи през нощта, в това число Бранденбургската врата. Обмислят се ограничения като понижаване на температурите в публични офиси и учебни заведения през зимата, намаление на температурата в публичните плувни басейни и други.

Италия и Гърция също имат ограничавания от 27 градуса за климатизация в публични здания, а през юли Париж вкара санкции (150 евро) за бизнеси, които оставят прозорци и порти отворени, до момента в който работят с климатик.

Енергийните проблеми в района се усложняват от горещото, изсъхнало време и ниските равнища на водата в няколко европейски реки, които са сериозни за превозването на гориво до немските електроцентрали и за охлаждането на френските нуклеарни реактори.

Не толкоз подвластна от съветските енергийни доставки е Испания, спрямо други европейски страни. Мрежовите оператори обявиха, че страната може да преживее цялостното прекъсване на доставките на съветски газ. И до момента в който задачата за целия Европейски Съюз за понижаване на силата е 15%, от Испания се желае да понижи единствено със 7%. И въпреки всичко ограниченията за икономисване на сила срещнаха известни рецензии от консервативните испански законодатели.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР