Испания спечели пореден рекорд за най-посещаваната от туристи страна. Миналата

...
Испания спечели пореден рекорд за най-посещаваната от туристи страна. Миналата
Коментари Харесай

Испания постави рекорд с 83,7 милиона туристи през 2019 г.

Испания завоюва следващ връх за най-посещаваната от туристи страна. Миналата година страната е посетена от 83,7 милиона души, 1,08% повече спрямо година по-рано. Това се случва за седма поредна година, заяви "Ел Паис ".

Приходите от туризъм нарастват с по-висок ритъм (2.82%) и надвишават през 2019 година 92.2 милиарда евро. Министърката на туризма Исабел Оливер уточни, че макар сполучливата година, е имало редица компликации в бранша.

„ Тези превъзходни данни ни разрешават да се надигнем пред 2020 година с увереността, че имаме мощен бранш, кадърен да резервира позицията на Испания като международен водач в конкурентоспособността на туризма “, споделя Оливер.

Испанският марж на напредък беше понижен предходната година от възраждането на огромните съперници в Средиземноморието. Тенденция, която стартира през 2018 година, когато дестинации като Турция, Тунис или Египет започнаха да записват мощни нараствания, откакто неустойчивостта и несигурността в региона бяха изчистени.

Над бранша обаче са надвиснали тъмни облаци.

"Фалитът на Томас Кук се отрази, само че не доста. Проблемът е какво ще се случи през 2020 г.: има неустановеност с Brexit, а също и с Китай, защото коронавирусната рецесия може да аргументи боязън от пътешестване. Има и неустановеност по какъв начин тази болест ще се отрази на икономическите индикатори ", разяснява професорът по стопанска система Емилио Гонсалес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР