Испания ще гласува против сегашното предложение за споразумение за Брекзит

...
Испания ще гласува против сегашното предложение за споразумение за Брекзит
Коментари Харесай

Испания ще гласува против сегашното споразумение за Брекзит

Испания ще гласоподава срещу настоящето предложение за съглашение за Брекзит поради неналичието на изясненост по отношение на противоречивата английска отвъдморска територия Гибралтар. Това е показал испански дипломатически източник, представен от " Ройтерс ".

Испания желае да стане ясно в текста на предлагането, че решенията по отношение на Гибралтар, който се намира в най-южната част на Испания, би трябвало да бъдат контрактувани двустранно сред Испания и Англия, прецизирал източникът.

Междувременно стана ясно, че в изказването на водачите на 27-те страни членки на Европейски Съюз за срещата в неделя Общността ще покаже " особена зоркост " за метода, по който Англия се държи във връзка с стандартите за риболова и промишлеността след Брекзит. Това излиза наяве от проектоизявлението, до което " Ройтерс " са съумели да получат достъп.

Преди срещата на върха на Европейски Съюз в неделя, която има за цел да утвърди съглашението за Брекзит с Англия, проектоизявлението на водачите обаче не съдържа в детайли решение за Гибралтар, който остава главният проблем пред договорката.

" Споразумението в региона на рибарството е въпрос на приоритет и би трябвало да се основава на... съществуващия взаимен достъп и квоти ", се акцентира в изказването, като се прибавя, че такова съглашение би трябвало да бъде реализирано преди края на преходния интервал на Англия след Брекзит.

Проектът за изказване на срещата в неделя ще бъде обособен текст на 27-те страни членки на Европейски Съюз, които ще останат в Общността след излизането на Англия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР