Испания се класира за финала Европейското първенство за младежи до

...
Испания се класира за финала Европейското първенство за младежи до
Коментари Харесай

Испания отнесе Украйна и ще се бори за шести трофей от Европейското първенство за младежи

Испания се класира за финала Европейското състезание за младежи до 21 години, откакто разгроми Украйна с 5:1 във втория 1/2-финал. По този метод „ Ла Фурия “ ще спори за трофея против Англия.

Иберийците първи получиха гол в своята врата в 13-ата минута, дело на Артьом Бондаренко, само че по-късно се развихриха и отнесоха своя противник след попадения на Абел Руис (17'), Ойхан Сансет (24'), Антонио Бланко (54'), Аймар Орос (68') и Серхио Гомес (78').

Макар Испания да стартира мача мощно и да сътвори няколко рискове, първият гол падна във вратата на Арнау Тенас. Михайло Мудрик проби съвсем до аутилинята и върна към Бондаренко, който вкара във вратата за 0:1.

„ Ла Фурия “ реагира бързо и единствено четири минути по-късно резултатът бе подравнен. Абел Руис получи дълъг пас, съумя да се пребори с директния си надзирател, да финтира вратаря и да означи за 1:1.

В 24-ата минута се стигна и до поврат. Ойхан Сансет с отдалечен удар по земя не остави шансове на Анатолий Трубин за 2:1.

Украйна опита напън при започване на втората част, само че вместо да се стигне до изравнителен гол, се случи тъкмо противоположното. В 54-ата минута Антонио Бланко съумя да отнеме топката пред наказателното поле и без закъснение стреля към вратата, с цел да прати кълбото в мрежата за 3:1.

До края Испания бе цялостен стопанин на терена. В 68-ата минута Аймар Орос означи хубав гол с удар от далечна отдалеченост, а в 78-ата минута и Серхио Гомес съвсем по еднакъв метод оформи крайното 5:1, с прецизен изстрел от границата на пеналта. Междувременно иберийците удариха и греда посредством Хуан Миранда.

В последна сметка Испания справедливо е на край, като това ще бъде 11-и път, в който „ Ла Фурия “ ще спори за трофея, като ще опита да го завоюва за рекорден шести път в историята.

Spain through to Saturday's final
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР