Испания регистрира най-високите си ранни летни температури от четири десетилетия

...
Испания регистрира най-високите си ранни летни температури от четири десетилетия
Коментари Харесай

Гореща вълна обхваща Западна Европа

Испания записва най-високите си ранни летни температури от четири десетилетия в петък , един регион на Франция забрани събитията навън, а сушата дебне италианските фермери, а горещата вълна накара европейците да търсят сянка и да се тормозят от изменението на климата, предава Ройтерс.

Температурите доближиха 40 - 42 градуса по Целзий в Мадрид и Сарагоса, в Централна и Източна Испания, заяви националната метеорологична организация AEMET. Това са горещини, невиждани толкоз рано през годината от 1981 година

Регионите в Северна Италия рискуват да изгубят до половината си селскостопанска продукция заради суша , предизвестиха локални фермери, защото водоемите стартират да понижават рисково, застрашавайки напояването.

Федерацията на италианските комунални компании Utilitalia предизвести тази седмица, че най-дългата река в страната, По, претърпява най-тежката си суша от 70 години, оставяйки доста сектори от обширния северен воден път изцяло пресъхнали.

Във френския департамент Жиронда към Бордо не разрешиха обществени събития, в това число концерти и други в закрити зали без климатик , сподели локален чиновник пред публичното радио.

Температурите в доста от регионите на Франция доближиха 40 градуса за първи път тази година в четвъртък и се чака да доближат пик в събота, изкачвайки се до 41-42 градуса.

Говорител на метеорологичната работа на Обединеното кралство сподели, че петък евентуално ще бъде най-горещият ден в годината в сряда до момента с температури от 28,2 градуса по Целзий, като в някои елементи на Югоизточна Англия се чакат 34 градуса. Парковете и басейните бяха цялостни.

Средиземноморските народи от ден на ден се тревожат за това по какъв начин изменението на климата може да повлияе на техните стопански системи и живот.

" Иберийския полуостров е все по-сух регион и потокът на нашите реки е по-бавен и по-бавен ", добави испанският министър председател Педро Санчес.

в няколко елементи на Испания, като най-тежко пострадаха Каталуния в Източна Испания покрай западната граница с Португалия.

Облакът от парещ въздух пощади Португалия в петък, където температурите не бяха толкоз високи, колкото в други европейски страни, като Лисабон евентуално ще доближи 27 C.

Миналият месец обаче беше най-горещият май от 92 години, заяви португалската метеорологична организация IPMA , предупреждавайки, че по-голямата част от територията страда от тежка суша. Язовирите в Португалия имат доста ниски равнища на водите в тях.
 Новата война за климата ще стартира от Украйна
Новата война за климата ще стартира от Украйна

Битката за Украйна ще бъде първият спор от по-дълга война, чийто залог се простира до други стратегически запаси, написа La Tribune

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР