Испания продължава да върви към овладяване на епидемията от .

...
Испания продължава да върви към овладяване на епидемията от .
Коментари Харесай

За първи ден в Испания излекуваните са повече от новозаразените


Испания продължава да върви към преодоляване на епидемията от. За първи път броят на излекуваните за денонощие е повече от новите регистрирани случаи. Жертвите за последните 14 часа са 376, което също е най-ниският брой от един месец насам. Общият брой на жертвите от началото на епидемията е 22 524. Испания не е обявявала толкоз малко жертви от 22 март, когато бе обявено за 394 нови смъртни случая.

Днес е първият ден, когато можем да съобщим по-голям брой излекувани, в сравнение с нови случаи, акцентира шефът на испанския спешен щаб Фернандо Симон, който дефинира това като " положителни вести, в случай че може по този начин да се каже ". Броят на излекуваните пациенти за последното денонощие е 3105, а на новозаразените - 2796, посочи Симон. Общо излекуваните до момента са 92 355.

Общо случаите на инфектирани в страната са 219 764. В това число са включени и хората, чиито проби са посочили, че са развили антитела против заболяването (т.нар. бързи тестове). Когато обаче афишират достигането на значим стадий, управляващите се управляват единствено от броя на случаите, доказани с PCR тест. Те са 202 990.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР