Испания планира постепенната отмяна на карантинните мерки заради коронавируса да

...
Испания планира постепенната отмяна на карантинните мерки заради коронавируса да
Коментари Харесай

Испания пуска децата на раходка, но само с един придружител

Испания възнамерява постепенната анулация на карантинните ограничения поради ковид да стартира през втората половина на май. Ограниченията ще бъдат смекчавани постепенно и последователно, с цел да бъде обезпечена сигурността на хората. Първи от облекченията ще могат да се възползват малолетните.

„ Децата под 14 години могат да излизат на разходки, само че съпроводени от един възрастен. Това ще им бъде разрешено от тази неделя “, съобщи министър председателят Педро Санчес в речта си пред Конгреса.

Санчес посочи, че в проектите на държавното управление не влиза разрешението за разходка на двама родители с единственото им дете или даването на дребните деца на грижите на по-големите им братя или сестри на възраст сред 15 и 18 години, осведоми abc.es.

Времето и местата за разходки на децата ще бъдат посочени в заповед на министъра на опазването на здравето Салвадор Ила, на който бяха предоставени изключителни пълномощия за контролиране на изискванията на постановлението за изключителното състояние.

В допълнение към разходките, малолетните могат да съпровождат своите родители до магазини за храни, аптеки или банки.

„ Малкото облекчение “, което ще получат децата, не трансформира най-важното – разпоредбите за обществена отдалеченост, които не престават да работят “, акцентира Санчес.

Междувремменно, Испанската комерсиална конфедерация (CEC) изиска държавното управление незабавно да изготви подобен график за последователното обновяване на комерсиалния бранш. CEC предлага да се следва моделът, който се ползва в други страни, които първо са открили отварянето на търговски обекти до 400 метра и последователно този на по-големите магазини и търговски центрове. Друга спомагателна мярка освен това поетапно отваряне може да бъде да се стартира с понижени часове, които последователно се уголемяват. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР