Испания планира да лекува от днес зараза от коронавирус почти

...
Испания планира да лекува от днес зараза от коронавирус почти
Коментари Харесай

Испания вече ще третира COVID-19 като грип

Испания възнамерява да лекува от през днешния ден болест от ковид съвсем като нормална болест, сходна на грипа, съобщи ДПА, осведоми бТВ.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 738
Хора, които се заразят с ковид, само че развият единствено леки признаци на заболяването или са изцяло безсимптомни, могат да водят естествен живот. Вече няма да се постанова да си вършат тест или да се изолират.

Само хора, които са в риск, ще би трябвало да са обект на досегашните условия. Те включват навършилите 60 години и лица с имунни проблеми, както и бременни дами и медицински служащи.

Това значи, че единственото нещо, което се резервира от досегашните фрапантни ограничения против разпространяването на ковид в множеството райони, е наложителното носене на маска на публични събития на закрито, както и в рейсове, влакове и самолети.

В самостоятелна област Галисия условието да се удостоверява, че е сложена имунизация, че е изработен тест или индивидът се е възстановил от ковид, към момента важи за влизане в лечебни заведения и домове за остарели хора. В мощ остава и ограничаването за броя хора на една маса в заведенията за хранене. Но даже и тези ограничавания би трябвало да бъдат анулирани на 9 април, написа Българска телеграфна агенция.

Епидемичната обстановка в Испания, която беше наранена изключително тежко при започване на пандемията, към този момент доста се е успокоила.

Понастоящем единствено 3,6% от всички болнични кревати са заети от Коронавирус пациенти. Близо 85% от популацията се счита за имунизирано, а 51% са получили и бустерна доза. В петък броят на инфектираните на 7-дневна база е бил 227 на 100 000 души население.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР