Испания категорично подкрепя присъединяването на България към Шенген и работи

...
Испания категорично подкрепя присъединяването на България към Шенген и работи
Коментари Харесай

Посланик Мата пред премиера Денков: Испания подкрепя присъединяването на България към Шенген

Испания изрично поддържа присъединението на България към Шенген и работи интензивно в тази посока в качеството си на ръководител на Съвета на Европейския съюз от юли до края на декември т.г. Това съобщи посланикът на Кралство Испания в България Алехандро Поланко Мата на среща с премиера акад. Николай Денков през днешния ден, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

България прави всичко по силите си да не позволява незаконни мигранти в съюза. Тази година управляващите ни са предотвратили близо 60 000 опита за нелегално влизане в страната, акцентира министър-председателят Денков. Той ще запознае европейските водачи с подхванатите от България дейности за запазване на външната граница на Европейски Съюз по време на срещата на европейските водачи, проведена от Испанското председателство в Гранада при започване на октомври т.г.

Посланик Алехандро Поланко Мата приветства самодейността на България за усилване на районната съгласуваност с Гърция и Румъния. Той изрази подготвеност Испания да помогне с опита си за създаване на съвременна железопътна инфраструктура по бъдещия кулоар от Солун и Кавала, през Александруполис, Бургас и Варна до Констанца.

Българска телеграфна агенция напомня, че през септември се чака в България да дойде задгранична задача, която да ревизира готовността на страната за влизане в Шенген. По време на държавно съвещание, провело се на 9 август, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви за извършени двустранни срещи с европейския комисар по вътрешни работи Илва Йохансон и с министъра на миграцията на Нидерландия Ерик ван дер Бург.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР