Испания излиза срещу Мароко на Едюкейшън Сити в един от

...
Испания излиза срещу Мароко на Едюкейшън Сити в един от
Коментари Харесай

Мароко има своите аргументи, но ще бъдат ли достатъчни за изненада срещу Испания?

Испания излиза против Мароко на " Едюкейшън Сити " в един от двата 1/8-финални конфликта от днешната стратегия на Световното състезание в Катар. „ Ла Роха “ продължава да има статута на един от тимовете, които имат действителна опция да стигнат до финала, само че африканският отбор не трябва да бъде подценяван.

Тимът на Луис Енрике приключи на второ място в група „ Е “, в която бяха още отборите на Япония, Германия и Коста Рика. Испания стартира с гръмка победа със 7:0 над Коста Рика, след което завъртя стратегически „ хикс “ с Бундестима. Така се стигна до последния мач в групата, в който испанците поведоха на Япония след ранен гол на Алваро Мората. Японците обаче излязоха преобразени и при започване на втората част направиха цялостен поврат за три минути посредством Рицу Доан в 48-ата и Ао Танака в 51-вата минута.

След този триумф „ самураите “ изненадващо завоюваха първото място. Благодарение на това проваляне обаче „ Ла Фурия “ избегна евентуален конфликт с Бразилия или Аржентина на този ранен стадий от елиминациите. Според мнозина точно тези сметки са и в основата на загубата на Испания от Япония.
 Вдъхновена Япония съсече Испания със противоречив гол и завоюва групата Вдъхновена Япония съсече Испания със противоречив гол и завоюва групата
Испанците отпаднаха точно на 1/8-финалите на Мондиала през 2018-а година. Никога досега в своята история „ Ла Роха “ обаче не е отпадала на тази фаза в два следващи издания на международни шампионати.
 Празник за Мароко, африканците завоюваха групата Празник за Мароко, африканците завоюваха групата
Мароко се възползва в оптималната степен от неприятното показване на Белгия и съумя да завоюва група F, в която бяха още тимовете на Хърватия и Канада. „ Атласките лъвов “ взеха седем точки от девет вероятни. Мароканците стартираха с нулево тъждество с Хърватия, след което победиха поредно „ алените дяволи “ и Канада. 

Така Мароко стана един от двата африкански отбора, които се класираха за елиминациите на Световното състезание. Другият подобен бе първенецът на Африка Сенегал, който към този момент отпадна, откакто преди два дни загуби от Англия. Едва за повторно в историята си Мароко ще играе на 1/8-финал. Това се бе случвало до момента единствено през 1986 година, когато тимът отпадна точно на тази фаза. 

Тимът на Уалид Реграги е в серия от осем следващи срещи без загуба, като в този интервал е позволил едвам два гола във вратата си. Добрата игра в отбраната и мощната форма на Хаким Зиеш, Софиан Буфал и Юсеф Ен-Насири, които оформят нападателното трио, са в основата на положителните резултати. 

Мароко и Испания играха между тях на груповата фаза на Световното състезание в Русия. Тогава дуелът приключи 2:2 след късен изравнителен гол на Яго Аспас, който се разписа в 91-вата минута.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР