Испания е една от най-засегнатите от коронавируса държави. Ето какви

...
Испания е една от най-засегнатите от коронавируса държави. Ето какви
Коментари Харесай

Може ли храната да помогне срещу коронавируса?

Испания е една от най-засегнатите от ковид страни. Ето какви са препоръките на локалните експерти за битка с коронависурса. Испански диетолози настояват, че в храната фактически се съдържат разнообразни бактерии, гъбички и дрожди, способни да провокират токсични инфекции, само че самите артикули не могат „ да се заразят “ с Ковид-19, написа испанското издание La Vanguardia.
Възможно ли е да се предотврати заразяване със специфична диета?
Да, обаче, всичко не е по този начин, както си го представяме. Когато приказваме за предварителна защита на инфекции и разнообразни болести, доста хора считат, че ще приказваме за специфична диета или някакви характерни хранителни артикули, които ще защитят организма, твърди Маркос Оливарес.
В случай на вирусни инфекции, пациентът би трябвало да предотврати недохранване и липса на съществени хранителни субстанции в организма, защото без тях естественото действие на имунната система е невероятно. За към този момент болните хора, вярното хранене в действителност може да има позитивен резултат - те се възвръщат по-бързо.
Но не би трябвало да забравяме, че е належащо всички да се хранят вярно, освен за пациенти с вирусни инфекции: при положително хранене признаците ще се развиват по-бавно и тялото ще реагира по-добре на медикаментите. Особено значимо е пациентите в съществено положение да управляват диетата. Но по-късно още веднъж упорствам, че положителното хранене не е единствено за респираторни инфекции, само че и за всяка друга болест.
2. Коронавирусът предава ли се посредством храната?
Към днешна дата нямаме данни, потвърждаващи тази информация. Вирусът може да се развие при животни и хора, само че не и в храната. Всъщност бактерии, гъбички и дрожди могат да се образуват в храната и да провокират токсични инфекции, само че самите артикули не могат да бъдат „ инфектирани “ с вируса Covid-19 , счита Луис Кортихо.
По този метод храната може да работи единствено като притежател на заболяването, като всеки различен предмет, да вземем за пример шал, кухненски принадлежности, облекла и така нататък
3. Има ли артикули, които могат да защитят организма от зараза?
Резултатите от нашето проучване към момента не са дефинитивни. Трудно е да присвоим превантивни и лечебни свойства на всеки един хранителен артикул от цялата храна, която използваме. За да се ускори защитната функционалност на тялото обаче си коства да обърнете внимание на някои артикули, счита Сара Бош.
Въпросът не е, че лимоните и портокалите ни защищават от инфекции, а фактът, че неналичието на плодове, зеленчуци и микроелементи в диетата може да отслаби организма и да улесни проникването на инфекции, предава организация Фокус.
През последните дни се предлага да пием вода с лимон, чай с джинджифил, да ядем червени боровинки и домати. Няма никаква щета в тези артикули, обаче, не би трябвало да очаквате вълшебен резултат от тях. Всички те няма да окажат никакъв резултат върху тялото ви, в случай че не спазвате уравновесена диета.
4. Каква диета би трябвало да се съблюдава в актуалната обстановка?
Необходимо е да се придържаме към диета, която ни разрешава да се храним вярно при необикновени за нас условия. Обичайната ни диета не е приспособена към настоящите енергийни потребности на организма. Сега главно водим затънал метод на живот, тъй че храната би трябвало да е по-малко калорична. Като цяло бих предложил да ядете повече плодове и зеленчуци и да намалите потреблението на нездравословна храна. Специално обръщам вашето внимание на отхвърлянето на нездравословна храна, тъй като в идващите дни изкушението да си угодите с този тип артикули ще се усили, уверена е Габриела Лус.
Необходимо е също по този начин да поддържаме хидробаланса на организма и да заобикаляме използването на алкохол, който може да повлияе неподходящо върху действието на имунната ни система. Всички ние в този момент сме принудени да стоим у дома, по тази причина ви съветваме да се възползвате от тази обстановка: спортувайте и се пробвайте да разнообразите диетата си благодарение на предписания за здравословни ястия.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 24 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР