Испанецът Карлос Алкарас достигна до четвъртфиналите на тенис турнира от

...
Испанецът Карлос Алкарас достигна до четвъртфиналите на тенис турнира от
Коментари Харесай

Алкарас и Синер продължават по план на Мастърса в Индиън Уелс, Циципас отпадна

Испанецът Карлос Алкарас доближи до четвъртфиналите на тенис шампионата от сериите АТР Мастърс 1000 в Индиън Уелс, откакто в среща от четвъртия кръг отстрани унгареца Фабиан Марожан.

Миналогодишният първенец в конкуренцията се наложи над своя противник с 6:3, 6:3 за час и 17 минути игра, като по този метод международният №2 взе реванш от Марожан за загубата от него в Рим през предишния сезон.

Алкарас осъществя общо три пробива в хода на дуела против първата ракета на Унгария, като в това време отрази и двата брейкбола, пред които беше изправен.

По този метод Карлос доближи до етапа на най-хубавите осем в Индиън Уелс, където му следва двубой с шестия в схемата Александър Зверев. Германецът имаше тежка задача в осминафиналите против Алекс Де Минор, само че в последна сметка съумя да го надвие след цялостен поврат - 5:7, 6:2, 6:3 в мач, траял два часа и 48 минути.



В същото време напред към четвъртфиналите в Калифорния продължава и поставеният под №3 Яник Синер. Италианецът удължи съвършеното си начало на годината, като довечера в Съединени американски щати надигра представителя на домакините Бен Шелтън със 7:6(4), 6:1 за своя 15-и следващ триумф през акцията.

Шампионът от Australian Open имаше проблеми против Шелтън само в първия сет, който той пропусна да затвори на личен сервис в десетия гейм, само че след това Синер взе своето в тайбрека след 7-4 точки, а във втората част даде единствено един гейм на своя противник.

Така за втора поредна година 22-годишният южнотиролец заслужи мястото си на четвъртфиналите в Индиън Уелс, където негов противник ще бъде чехът Иржи Лехечка.

Поставеният под №32 в главната скица тенисист сервира една от изненадите, елиминирайки гърка Стефанос Циципас с 6:2, 6:4 за час и 18 минути игра. Лехечка реализира общо три пробива в хода на дуела против нито един за своя противник и справедливо доближи до своя първи четвъртфинал в конкуренция от сериите Мастърс.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР