Ислямска държава беше победена, но какво ще се случи с

...
Ислямска държава беше победена, но какво ще се случи с
Коментари Харесай

Децата на халифата: Терористичните милиции ги учат да са безстрашни

" Ислямска страна " беше победена, само че какво ще се случи с цяло потомство, което след години ще поеме към зрелия живот. В изискванията на съвсем изцяло разрушена просветителна система.

Походът на децата на джихада стартира доста по-скоро в сравнение с си мислим.
Доналд Тръмп: " Ислямска страна " е 100% победена в Сирия По време на акцията на интернационалната коалиция бяха пуснати над 100 000 бомби и бяха убити неизяснен брой цивилни
В джихадистки подготвителен лагер за деца терористичните милиции желаят да ги научат да не се опасяват от нищо.

Децата привикват да не изпитват боязън от свистящи патрони и да гледат гибелта право в очите - без да демонстрират уязвимост.

13-годишният Осама е изпратен в лагера от татко си. Самият той също е джихадист.

Кадрите от документалния филм " Бащи и синове " са снимани в Идлиб в Североизточна Сирия, покрай турската граница.

Снимка: btvnovinite.bg

Лагерът е на терористичната формация " Тахрир ал Шам ", крило на Фронта " Ал Нусра ", който пък е произтекъл от " Ал Кайда ". Представяйки се за последовател на салафизма, сирийският режисьор Талал Дерки снима над две години в обкръжението на лидера на групата Абу Осама, и постоянно е придружавал неговия наследник Осама.

Документалистът желае да разбере по какъв начин съответното образование и образование трансформира изцяло почтени деца в религиозни бойци.

" Исках да схвана по какъв начин те стават това, в което се трансформират. Що за хора са това, какво ги кара да го вършат и по какъв начин съумяват да промият по този начин мозъците на тези хора ", споделя Отон Талал Дерки, кинодокументалист.

Снимка: btvnovinite.bg
Авторът открива с изненада, че в това семейство се отнасят доста грижливо към децата, въпреки бащата Абу Осама да ги възпитава в коренен ислям. В терористичната формация той членува от над 20 години.

И синовете му би трябвало да тръгнат по неговия път. Всичко това е някаква странна композиция от обединен фамилен живот и свирепост, която би трябвало да направи от децата терористи.
Булка на „ Ислямска страна ”: Виждах отрязани глави, само че това не ме смути 19-годишната Шамима Бегум за пръв път проговаря обществено след бягството си в Сирия през 2015 година
Също и в свободното си време децата не могат да избягат от войната и насилието: техните играчки са същински оръжия и бутафорни бомби. Внушава им се, че са родени, с цел да избият колкото се може повече неверници, а след това и самите те да загинат. Това била тяхната задача.

Снимка: btvnovinite.bg
Един ден Осама хваща една птичка и ѝ откъсва главата.

" Татко, отрязахме главата на птичката както ти направи с оня мъж. Точно като тебе. Аллах е популярен! ", възкликва момчето.

" При раждането на детето Абу Осама дава на сина си името Осама бин Ладен младши. Което значи, че през целия си живот детето няма да има различен избор”, показва още Отон Талал Дерки.
Да описваш ужаса: Кой гледа през „ Окото на Мосул ” Ексклузивно в „ Роуминг ” в предаването „ 120 минути ” по bTV: Човекът, който документира зверствата на ислямистите в северния иракски град
Осама и многото други радикализирани деца и младежи в Сирия не познават друго с изключение на войната и насилието. Един ден те ще би трябвало да изоставен фамилиите си и да тръгнат на джихад.

* Материал на Дойче Веле
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР