Исландия оглави обновения международен рейтинг на ниво на развитие на

...
Исландия оглави обновения международен рейтинг на ниво на развитие на
Коментари Харесай

Исландия оглави международния рейтинг по нивото на развитие на информационните технологии

Исландия оглави актуализирания интернационален рейтинг на равнище на развиване на IT технологиите (IDI), оповестен от Международния телекомуникационен институт към Организация на обединените нации “Измерване на осведомителното общество” (ICT).
В лидерската тройка продължава с Южна Корея и Швейцария, които преди една година в същата ранглиста бяха надлежно на първо и четвърто място, а Исландия бе на второ място. След Швейцария, рейтингът продължава с Дания, Англия, Хонконг, Холандия, Норвегия, Люксембург и Япония.



България е на влиятелното 50-то място в IDI (ICT Development Index) рейтинга . Пред нас са Гърция (38), Русия (45), Словакия (46), Италия (47), Унгария и Полша. От друга страна, ние изпреварваме Сърбия (55), Румъния (58), Турция (67), Македония (69) и други. На последно място е Еритрея (176)

През миналата една година IDI рейтингът на България се е покачил с три позиции нагоре.

От 2009, IDI рейтингът се разгласява всяка година. Индексът регистрира доста фактори – равнището на достъп на популацията до интернет и информационните услуги, равнището на разпространяването на мобилните телефони, равнището на IT образованието и други.

Максималният показател на развиване е 10 точки, само че към този момент нито една страна не е достигнала 9. Индексът за Исландия е 8,98 точки.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР