Бившият премиер на Пакистан Имран Хан беше преместен в друг затвор след удължаване на ареста

...
Исламабад, Пакистан – Бившият пакистански премиер Имран Хан беше преместен
Коментари Харесай

Исламабад, Пакистан – Бившият пакистански премиер Имран Хан беше преместен в затвор близо до столицата Исламабад, след като съд удължи срока му на задържане арест с още две седмици по дело за държавни тайни, свързано с отстраняването му през 2022 г.

70-годишният Кан беше преместен в затвора Адиала в град Равалпинди във вторник вечерта, след като прекара повече от три седмици в затвора Аток на около 100 километра (62 мили), където беше изпратен след осъждането му по дело за корупция миналия месец.< /p>

Продължавайте да четете

списък от 4 елемента Пакистанският съд удължи задържането на бившия премиер Имран Хан по дело „шифър“Пакистанският съд суспендира присъдата на бившия премиер Имран Хан в дело за държавни подаръциСАЩ поискаха ли отстраняването на Имран Хан от поста премиер на Пакистан, след като той посети Русия?„Животът на Имран Хан е под заплаха“ в затвора, казва партията на бившия премиер на Пакистанкрай на списъка

Видеоклипове в социалните медии показаха поддръжници на Хан, обграждащи пътя и хвърлящи цветни листенца, докато голям полицейски конвой го отвеждаше до Равалпинди.

Въпреки че Върховният съд на Исламабад през август отмени присъдата му, Хан остава в ареста, докато властите разследват изтичането на секретна дипломатическа депеша, наречена „шифър“, за която той твърди, че доказва твърдението му, че Съединените щати стоят зад отстраняването му от власт .

Властите на САЩ и Пакистан отхвърлят обвинението.


Адвокатите на Хан са отправили петиция до Върховния съд на Исламабад той да бъде преместен в друг затвор, твърдейки, че са му отказани съоръжения, разрешени съгласно затворническите правила в Аток, един от най-големите затвори в страната.

Членове на партията на Хан Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) казаха, че животът му е бил под заплаха в затвора Attock.

Във вторник съдът нареди на затворническите власти да го преместят в Адиала и нареди да му бъдат осигурени по-добри условия като бивш премиер.

„Той [Хан] нито веднъж не се е оплакал от условията, в които е бил държан в затвора Аток и каза, че фокусът му е единствено върху борбата за истинска свобода за народа на Пакистан“, каза адвокатът на Хан Интазар Хюсеин Панджута пред Ал Джазира в сряда, ден след среща с опозиционния лидер в затвора.

Откакто Хан беше отстранен от власт през април миналата година, той настоява за предсрочни избори, които правителството отхвърли.

След осъждането му през август, той беше обявен за недопустим да участва в избори от избирателната комисия, която обяви общи избори през януари.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР