Акрам критикува Пакистанския борд по крикет, че е оставил Имран Хан извън видеоклипа за Деня на независимостта

...
ИСЛАМАБАД (AP) — Пакистанският борд по крикет получи остра реакция,
Коментари Харесай

ИСЛАМАБАД (AP) — Пакистанският борд по крикет получи остра реакция, защото е оставил носителя на Световната купа капитан и бивш премиер Имран Хан извън видеоклип той беше пуснат на Деня на независимостта на страната, като бившият капитан Уасим Акрам призова таблото да го изтрие и да се извини.

Във видеото, пуснато на 14 август в X, по-рано известно като Twitter, за да покаже постиженията на Пакистан в крикета, звезди като Акрам, Джавед Миандад и Салим Малик бяха видени да празнуват спечелването на Световната купа през 1992 г. Хан, който изведе отбора до титлата, като победи Англия на финала, обаче беше пропуснат.

„След дълги полети и часове транзит преди да стигна до Шри Ланка, изпитах шока на живота си, когато Гледах краткия клип на PCB за историята на пакистанския крикет минус великия Имран Хан“, написа Акрам в своя X акаунт в сряда. „Независимо от политическите различия, но Имран Хан е икона на световния крикет и разви Пакистан в силна единица по негово време и ни даде път... PCB трябва да изтрие видеото и да се извини.“

Правни и политически драма заобикаля Хан. Той беше свален от поста министър-председател с вот на недоверие през април 2022 г., но остава най-популярният опозиционен лидер в страната.

В момента Хан е в строго охраняван затвор след ареста му по-рано този месец по обвинения в корупция. Преди това той беше арестуван през май по различни обвинения в корупция.

Върховният съд на Пакистан разпореди освобождаването му дни по-късно, заявявайки, че арестът му е незаконен. Хан е заведен с около 150 съдебни дела от свалянето си и настоява, че отстраняването му е било заговор от Вашингтон, бившия пакистански премиер Шехбаз Шариф и пакистанската армия – обвиненията, които и тримата отричаха.

Бивша женска организация на Пакистан капитанът на отбора по крикет, Urooj Mumtaz, също разкритикува PCB, че не споменава Хан, докато брои броя на изображенията, използвани от борда за крикет в повече от две минути видео.

„Припомняйки си историята на пакистанския крикет, 11 изображения на победата на Световната купа през 1992 г. и нито една снимка или споменаване на най-великия, който някога е играл за страната!“, каза Мумтаз на X. „Имран Хан ще остане в историята като един от великите в световната игра!“< /p>

___

AP крикет: https://apnews.com/hub/cricket

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР