ИСЛАМАБАД (AP) — Пакистански съд отмени във вторник присъдата от

...
ИСЛАМАБАД (AP) — Пакистански съд отмени във вторник присъдата от
Коментари Харесай

Съдът отмени присъдата на бившия пакистански премиер Наваз Шариф преди парламентарните избори

ИСЛАМАБАД (AP) — Пакистански съд анулира във вторник присъдата от 2018 година на някогашния министър председател Наваз Шариф по дело за подкупи, освобождавайки пътя му да се кандидатира в парламентарните избори би трябвало да се проведат през февруари.

Върховният съд на Исламабад разгласи присъдата си, откакто Шариф подаде жалбата си през октомври. Съдилищата в Пакистан нормално лишават доста повече време, с цел да издадат такива решения. Същият съд оправда Шариф по друго дело за корупция на 29 ноември.

Пакистанската мюсюлманска лига на Шариф приветства присъдата, заявявайки, че трикратният някогашен министър председател на страната е оправдан и може да се кандидатира на идните избори.

Мариюм Аурангзеб, представител на Шариф, приветства правосъдното решение, като сподели: „ Днес действителността на тези подправени и погрешни случаи излезе нескрито пред обществеността. “

През 2018 година анти Трибуналът за подкупи осъди Шариф на седем години и 10 години затвор по две каузи, заведени против него, откакто той се отдръпна като ми...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР