Искрено вярвам, че с хора, посветени на своите професии като

...
Искрено вярвам, че с хора, посветени на своите професии като
Коментари Харесай

Румен Радев отличи изявени български лекари по случай Световния ден на здравето

Искрено имам вяра, че с хора, отдадени на своите специалности като вас и с напъните на всички институции, ние като общество и страна, можем и би трябвало да изградим една още по-добра система на българското опазване на здравето - система на високо равнище, на високо качество на медицинските услуги, налична за всички български жители. Това сподели президентът Румен Радев на публична гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2, на която удостои с държавни оценки и почетния знак на президента изявени български лекари и експерти.
Прочетете още
Президентът означи, че за него е изключителна чест в Световния ден на здравето да удостои с високи държавни оценки водещи български лекари и медицински експерти, „ извървели своя житейски и професионален път до триумфа и посветили се на сложната, високоотговорна задача да се грижат за живота и здравето на всички нас “.

Румен Радев посочи че, днешната гала е израз на признателност и благодарност към техните триумфи. Радев поздрави медиците за дейната им работа с Министерството на здравеопазването, което, по думите му, поставя големи старания в реализирането на визията за по-добра българска система и модел на опазване на здравето. И с плана по Плана за възобновяване и резистентност на Спешната здравна помощ по въздуха, stroke центровете и за стотиците амбулатории за доболнична помощ, които би трябвало най-накрая да върнат българското опазване на здравето в сложните и отдалечени дребни обитаеми места, и с разгръщането на телемедицината, и с подобряването на детското опазване на здравето, с Националния център за образна диагностика, изброи Радев.

Вярвам, че това е пътят към едно модерно опазване на здравето, с високо качество, което да подсигурява високото равнище на здравните услуги, предварителната защита и профилактиката, съобщи президентът.

Проф. доктор Красимир Гигов бе награден с медал „ Стара планина “ първа степен за извънредно огромните му заслуги за развиването на системата на опазването на здравето, здравното обучение, науката и практиката.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР