Искрено се надявам да има консенсус за актуализацията на бюджета,

...
Искрено се надявам да има консенсус за актуализацията на бюджета,
Коментари Харесай

Иван Ченчев, БСП: Всеки търси с нещо да изпъкне, Нинова би била добър премиер |

Искрено се надявам да има консенсус за актуализацията на бюджета, тъй като това е задачата на парламентарно показаните политически сили. Трябват разговор и мъдри решения. 

Това съобщи депутатът от ПГ на “БСП за България “ Иван Ченчев по Българска национална телевизия. Той разяснява, че сега всеки търси с нещо да изпъкне пред другия и в тази обстановка Българска социалистическа партия в последните години е много поредна. „ Ние сме предвидими във връзка с това какво предлагаме и по какъв начин желаеме да го изпълним. “, изясни социалистът. 

Социалистът изясни, че с цел да бъде реализирана актуализацията на бюджета, би трябвало да има разговор по цели. В противоположен случай ще се случи нещо, което е потребно за обособен водач, само че не и за страната. Тук е значимо всеки един от политическите водачи да подходи като общественик “, безапелационен бе социалистът. 

Във връзка с оферти от служебния кабинет план за актуализация на бюджета Иван Ченчев съобщи, че всяко нещо, което е направено от група хора, може да търпи забележки от друга група хора.

„ За нас е недопустимо това, което се случи през вчерашния ден - от един политически водач пристигна едно меко казано необичайно предложение партиите да наложат на президента на кого да връчи третия мандат. Ние в никакъв случай не сме се бъркали на президента и по тази причина този ход на Мая Манолова буди неразбиране. Това е засегнатост за президента, тъй като сходен неприемлив напън е непонятен в тази обстановка “, означи той. 

По мнението на Иван Ченчев президентът чака Народното събрание да прояви разсъдък и политическите сили да се схванат по значимите въпроси за страната. „ Ние чакаме президентът да връчи на Българска социалистическа партия третия мандат, само че в никакъв случай не сме се бъркали в решенията на Румен Радев. Търпеливо изчакваме опцията Българска социалистическа партия да сформира кабинет, сподели още той.

На въпроса подготвена ли е Българска социалистическа партия с предложение за Министерски съвет Иван Ченчев отговори: „ Ние постоянно сме били подготвени с нашите оферти, тъй като Българска социалистическа партия е солидна партия. Кой да бъде министър-председател се взема решение от груповия орган на партията. Корнелия Нинова би била добър министър председател, тя е и добър водач, само че всичко това го взема решение Националният съвет. В Българска социалистическа партия има доста почтени хора и персони и сега точно такава е отпред на партията “, разяснява той. 

„ В серпантина на непрекъснати избори хората се измориха. С “Има подобен народ “ организирахме много ползотворни договаряния, те демонстрираха съществено отношение и високо равнище на експертност и значително достигнахме до консенсус. Но във връзка с някои от имената на препоръчаните министри имахме своите запаси “, съобщи Ченчев по отношение на договарянията за първия мандат за сформиране на държавно управление. 

Всички имат потребността от сформиране на кабинет, даже и механически, който да работи, с цел да може България да има късмет. Нови избори не е рационален вид за страната, по тази причина би трябвало да се направи всички допустимо, за съставянето на този постоянен кабинет “, безапелационен бе Иван Ченчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР