Искрено съжалявам и искам съдът да отмени осъдителната присъда и

...
Искрено съжалявам и искам съдът да отмени осъдителната присъда и
Коментари Харесай

Алкохолният бос: Искрено съжалявам!

" Искрено скърбя и желая съдът да анулира неоправдателната присъда и да постанови нова - оправдателна ". Това бяха последните думи на Тодор Неделчев, който през лятото на 2017 г блъсна велосипедист в центъра на града, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . На вчерашното правосъдно съвещание бе изложена поисканата втора автотехническа експертиза.

Според нея несвоевременната реакция на лидера Неделчев е предизвикала ПТП-то, довело до гибелта на велосипедиста. След това се пристъпи към пледоарии от страна на обвиняване и отбрана. Прокуратурата изиска удостоверение на присъдата на Окръжен съд по отношение на Неделчев, защото е потвърдено по неоспорим метод, че закононарушението е осъществено точно от подсъдимия Неделчев.

Освен това в центъра на града водачите би трябвало да карат с нараснало внимание. Защитата на Тодор Неделчев - адв. Матев, напомни, че до злополуката се стига " с помощта " на самия велосипедист, който е нарушил член 5, алинея 1 и член 47 от Закона за придвижване по пътищата. Самият Неделчев пък сега на злополуката е карал съгласно закона.

Така че съгласно адв. Матев лидерът не би следвало да носи правосъдна отговорност, когато е повредено (пострадало) лицето, нарушило Закона за придвижване по пътищата. С това процесът против Неделчев завърши, а в законовия период Апелативният съд ще се произнесе. На излизане от залата бранителят на Неделчев съобщи, че чака оправдателна присъда.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР