Искрено казано, трябваше ми време да се реша дали да

...
Искрено казано, трябваше ми време да се реша дали да
Коментари Харесай

Светица или мръсница?

Искрено казано, трябваше ми време да се реша дали да засегна тази тематика. Истината е, че на доктрина знам доста за стандартите, в които мъжете неумишлено слагат всяка жена. Надявам се, че половата гражданска война се е справила с тях, само че все пак съществуват следи от тях в мисленето на доста мъже. Виждам по какъв начин съвсем всеки мъж искрено може да уточни, персонално за себе си, коя жена в коя рубрика се намира. Често светицата за един е мръсница за различен и това е разбираемо, тъй като никоя жена не е нито едното, нито другото. Не се поддавайте на крайностите, зарежете функциите и говорете за това, което в действителност мислите и чувствате. Първо, този метод на мислене е надълбоко напластен в груповото подсъзнание и няма задоволително феминизъм и полова разкрепостеност по света, които да разбият на мига илюзията за тези два контрапункта. Те са вкоренени в мъжкото схващане в процеса на израстването. Мъжете, които имат по-развита прочувствена просветеност, ги надживяват, само че те си остават там. Проблемът идва, когато този комплекс се задълбочи дотам, че да пречи на прочувственото.

Въпреки че до скоро патриархалното общество и наложените от него порядки са спомагали за съществуването на това разделяне на дамите, аргументите за съществуването на такава скица на мислене на самостоятелно равнище е чисто психическа. Тя се крие в детството. Една студена и дистанцирана майка да вземем за пример може да провокира у подрастващото момче комплекс за непълноценност. То стартира неумишлено да се усеща неприлично за нейната обич, а това може да докара до идеализиране на дамите, които провокират у него същите страсти.

Светицата

Накратко това е дамата, която припомня за майката (ако не действителната майка, то въображаемата, тази, която постоянно са желали да имат) – дамата, която е нежна, която храни, която слага граници, която споделя Не, дамата, която възпитава, поддържа, само че и е полово дистанцирана, привлечена от различен (бащата), строгата жена. Това е дамата за брак – дамата, която виждат като майка на децата си, дамата, която ги прави безпределно щастливи и отчайващо нещастни.

Мръсницата

Леката жена, дамата за развлечение, тази, която доброволно извършва половите стремежи, тъй като те са също по този начин и нейни. Жената, която получава оргазми, която откровено желае секса. Тя става отражение на всичко мръсно, което един мъж желае, всяко подтиснато полово предпочитание. Тя е отражение на личното либидо, проекция на най-тъмната страна на Аз-а – най-близката и в същото време най-отхвърлената част от него.  Някои мъже просто се предават и избират единия вид жена по ред аргументи. Безнадеждните романтици се надяват че Тя, съвършената, един ден ще ги забележи. Безпардонните циници се изгубват във върволяк преходни дами, които третират като играчки. Други водят лицемерен живот, като си избират едната за брачна половинка, а другата за държанка. Четвърти не знаят какво желаят и не схващат личните си спорни. Не могат да се обвържат с дамите, които ги притеглят полово, тъй като неумишлено ги квалифицират като недостойни и мръсни, а в това време не могат да вършат буен секс с дамата, в която са влюбени, с цел да не я опетнят.

Съветът ми и към, и към дамите е следният – не се поддавайте на крайностите, зарежете функциите и говорете за това, което в действителност мислите и чувствате. Независимо какво диктуват патриархалните полезности, наслоявани с епохи, всеки мъж се нуждае и от двете, и то в лицето на една и съща жена. Но с цел да го направи, той би трябвало да бъде подготвен да го изиска, би трябвало да е наясно със себе си, със пристрастеностите си, с желанията и страховете, с персоналните си граници и с това какво може и желае да даде.

Мъже, вие можете да бъдете такива – нежни и полови, прочувствено интелигентни, познаващи своите потребности и стремежи.

Жени, всяка от вас заслужава подобен мъж. Бъдете откровени, зарежете подправените си функции на мадони и прелъстителки, просто бъдете същински и ще го привлечете.

Д-р Мила Петкова e основателка, създател и редактор на уеб страницата за онлайн психология . Занимавала се e с европроекти в обществената сфера, разработвала e обучителни стратегии и тренинги. През 2010 година приключва магистратура по психоанализа в Испания и сега е докторант по психоанализа и философия на културата в Мадридския университет " Комплутенсе ".
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР