Искате ли да се научите да бъдете щастливи? Следвайте тези

...
Искате ли да се научите да бъдете щастливи? Следвайте тези
Коментари Харесай

Живот тук и сега: 5 лесни стъпки към щастието

Искате ли да се научите да бъдете щастливи? Следвайте тези пет елементарни стъпки, с цел да се концентрирайте върху себе си и сигурно ще извършите живота си по-щастлив.

Прекарваме толкоз доста време в размишления за предишното и мечтания за бъдещето, че забравяме за сегашното. Настоящият миг ни се изплъзва и се трансформира в недосегаем разкош. Нямаме задоволително време просто да спрем така и така животът престава да бъде все по-напрегнат. Психолозите предизвестяват, че с цел да реализираме благополучие, би трябвало да се научим да живеем в сегашното и да ценим това, което имаме. Но по какъв начин може да се реализира това?

Като начало не пречи да приложите малко самодисциплина. Започнете деня си вярно и правете елементарни неща малко по малко, които ще ви оказват помощ да се концентрирайте върху себе си и вътрешните си усеща.

Научете се да дишате и да медитирате вярно

Технически медитацията може да бъде от молитва до съсредоточено миене на съдове. Трябва да намерите собствен персонален метод да изпаднете в това положение. Целта на всяка медитация е да образова мозъка ви да бъде в сегашното. Според изследвания на западни учени ежедневната медитация оказва помощ да се съсредоточим върху значимите неща, покачва продуктивността, усъвършенства здравето и работата на сърцето, понижава напрежението и даже забавя процеса на стареене.

Спокойното и следено дишане е мястото, където стартира всяка техника на медитация. Това е превъзходен метод да фокусирате силата си и да успокоите мозъка си. Тази процедура може да бъде изключително потребна за тези, които са под стрес. Когато се усещаме отпуснати и мощни, дишането ни е надълбоко и ритмично и ни обезпечава кислорода, от който се нуждаем, с цел да се усещаме добре. Това работи и в противоположна посока: дишаме вярно – отпускаме се и се зареждаме с сила.

Преборете зависимостта си от обществените мрежи

За да се научим да живеем в сегашното, задоволително е да се откажем от неща, които отвличат вниманието от самия живот и от протичащото се в него.

Нашият смарт телефон е главният провинен за обстоятелството, че сме се отдалечили от сегашния миг, тъй като той непрекъснато ни разсейва. Но би трябвало да признаем: към този момент не е допустимо да се живее без джаджи и технологии. Ние обаче можем да направляваме какъв брой време се отделя за тях.

Планирайте всичко с позитивна настройка

Според психолозите, планирането за бъдещето е доста значимо за сегашното – в края на краищата животът изисква баланс. Опитайте да се насладите на самия развой на обмисляне, като не се фокусирайте върху неща, които в бъдеще може да излязат отвън надзор или да не се случат въобще. Вместо това разбийте всяка огромна цел на обособени стъпки и задайте ясни периоди за постигането им.

Не се тормозете за предишното или бъдещето

Тук има значим доста значим колорит и той е, че планирането не значи непрекъснато да се притеснявате какво и по какъв начин да вършиме, да превъртате непрекъснато в главата си минали събития или се опасявайте от тези, които към момента не са се случили. Често сме толкоз затворени в мислите си, че забравяме какво е тъкмо пред нас. По-добре да се концентрирайте върху нещата, усетите или миризмите към вас. И не забравяйте за дишането.

Бъдете признателни

Да бъдем признателни за това, което имаме, е ефикасен метод да се научим да усещаме и разбираме себе си. Ако отделим време да благодарим интензивно на някого за положително дело или да помислим защо сме признателни за себе си и живота си, можем да се потопим в сегашния миг. Можете да започнете с просто упражнение – да вземем за пример, всеки ден да записвате на лист хартия три неща, за които сте признателни.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР