Искате да тонизирате тялото си, да отслабнете или да подобрите

...
Искате да тонизирате тялото си, да отслабнете или да подобрите
Коментари Харесай

11 фитнес „истини“, които повече вредят, отколкото помагат

Искате да тонизирате тялото си, да отслабнете или да подобрите настроението си? Има разнообразни фитнес стратегии да го постигнете, само че някои от тях могат повече да ви навредят, в сравнение с да ви оказват помощ.

Например кое е по-важно за свалянето на килограми – упражненията или диетата? Маратоните ли са най-хубавият метод за стягане на тялото? Отговорите на тези въпроси могат да ви изненадат, написа Business Insider.

1. Упражненията са най-важното нещо за бързо събаряне на килограми

Грешно. Много проучвания демонстрират, че в кратковременен проект диетата е доста по-важна от фитнес режима, в случай че желаете да започнете да топите килограми.

„ Изследвания демонстрират, че от позиция на свалянето на килограми диетата играе по-голяма роля от упражненията “, споделя Филип Станфорт от университета в Тексас, който е изпълнителен шеф на Фитнес института в Тексас.

Редовните тренировки стават по-важни за поддържането на формата в дълготраен проект. „ Ако погледнете хора, които са свалили килограми и съумяват да ги задържат, упражненията са значими “, акцентира Станфорт.

2. Упражненията с повдигане на тежести ще трансфорат мазнините в мускули

Не. Вдигането на тежести няма да ви направи тонизирани с магическа пръчка. За страдание, телесните мазнини не могат да се трансфорат в мускули. Но тренировките с тежести ще ви оказват помощ да изградите мускулна тъкан под мазнините.

3. Рано сутринта е единственият миг от деня, когато би трябвало да упражнявате

Следобедите и вечерите са съвсем толкоз положителни за вас, колкото утринните тренировки, демонстрират редица проучвания. Но съгласно някои от тях тренировката рано заран оказва помощ за ускорение на загубата на килограми и повишива равнищата на сила, като разрешава на тялото да гори мазнини през целия ден.

Освен това повече дневна светлина може да изиграе значима роля за свалянето на килограми. Изследване откри, че хората, които се радват на ярка слънчева светлина два часа след пробуждане, са по-стройни и се оправят по-добре с килограмите от хората, които не получават никаква естествена светлина, без значение какво ядат денем.

4. Жените не би трябвало да упражняват с тежести, тъй като ще станат мускулести като мъжете

Неотдавнашно допитване на компанията за фитнес уреди Nautilus откри, че единствено 13% от интервюираните считат, че дамите могат да упражняват с тежести, без да станат мускулести като мъжете.

Но всеки може да подвига тежести и това е изцяло безвредно. Това е също по този начин прелестен метод да заздравите мускулите си. Способността да вършиме огромни мускули е директно обвързвана с количеството тестостерон, което имаме, а дамите създават много по-малко тестостерон от средностатистическите мъже.

Така че, в случай че сте жена, шансът да „ се напомпате “ е извънредно дребен.

5. Няколко минути на пътечката за тичане ще ви оказват помощ да горите бързо мазнини

Трябва да изгорите 3500 калории, доста повече от еквивалента на общия брой калории, които един средностатистически човек приема през целия ден, с цел да свалите един кг мазнини. Средностатистическият мъж ще изгори към 330 калории от бягане в сдържан темп за 20 минути.

6. Воденето на дневник на храненето е благонадежден метод да следите какво ядете

Не напълно. Дори когато вършим изпитание да внимаваме повече какво слагаме в тялото си и какъв брой сме дейни, си разпореждаме повече очаквания, в сравнение с заслужаваме. „ Хората надценяват физическата си интензивност и подценяват какъв брой храна ядат. Те поредно считат, че упражняват повече и че ядат по-малко “, споделя Станфорт.

7. Трябва да намалите въглехидратите и захарта, с цел да отслабнете

Пробремът с модерните диети е елементарен – те са краткотрайно решение. За да свалите килограми и да ги задържите, би трябвало да откриете хранителен режим, към който можете да се придържате през целия си живот.

„ Казваме, че се подлагаме на диета, само че това значи, че в някакъв миг ще я спрем. Понякога хората търсят следващата мода, само че постоянно фундаментът е по-голям и той прави най-голямата разлика “, отбелязва Станфорт.

8. Маратонът е най-хубавият метод да влезете във форма

Добра вест – можете да престанете да се чувствате отговорни, че не сте се записали в маратона, за който всички приказват. Защото можете да получите някои от изгодите от бягането на дълги дистанции, без да се постанова да полагате толкоз старания.

Бързото бягане за пет до 10 минути дневно може да обезпечи същите изгоди за здравето от тичането часове наред. Хората, които тичат по-малко от един час седмично, само че си набират дозата от няколко минути бягане дневно, имат сходни изгоди за сърдечното здраве, като тези, които са тичали повече от три часа седмично.

Освен това последните проучвания демонстрират, че късите интензивни извършения могат да ни обезпечат същите изгоди за здравето в дълготраен проект като дългите тренировки и те са по-забавни.

9. Тренировката един-два дни седмично е задоволителна, с цел да останете във форма

Ако към този момент сте в добра форма, упражненията няколко дни в седмицата може да не са ви от особена изгода. „ Минимумът от три дни седмично за структурирана стратегия с извършения е най-хубав “, споделя откривателят Шаун Арънт от университета Рютгерс.

„ Технически би трябвало да вършиме нещо всеки ден и под нещо имам поради физическа интензивност, просто се движете “, поучава Арънт.

10. Трябва да имате спортни питиета на разположение след подготовка

Съжаляваме, само че тези „ енергизиращи питиета “ в множеството случаи са просто захар и вода. Експертите предлагат да презаредите тялото си след подготовка с 20 грама протеини от всевъзможен тип и с доста вода.

Приемането на протеини по време на или незабавно след подготовка улеснява адаптивната реакция към всяка подготвителна сесия, а това води до по-ефективно оформяне на мускулите, сподели неотдавнашно проучване.

11. Минават най-малко няколко седмици, преди да излезете от форма, откакто спрете да упражнявате

За страдание, мускулите, за които сте упражнявали толкоз интензивно през лятото, евентуално ще стартират да се губят единствено няколко дни, откакто спрете тренировките през есента. При множеството хора мускулните тъкани стартират да се разрушават след една седмица без постоянни извършения.

„ Ако спрете да упражнявате, забелязвате, че губите форма или най-малко че стартирате да я губите, единствено след седем дни на цялостна отмора “, отбелязва Арънт.

Инфо: http://themainline.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР