Искате да се насладим на качествено кино? Това значи, че

...
Искате да се насладим на качествено кино? Това значи, че
Коментари Харесай

София филм фест старта на 16 март

Искате да се насладим на качествено кино? Това значи, че наложително би трябвало да отидете на някоя от прожекциите на фестивала “София филм фест ”. Той ще започва на 16 март и продължава до 31, като софиянци ще имат опция да гледат филми до 9 април.

На фестивала ще можем да гледаме друг вид кино, от този в моловете. Зрителите му ще могат да се насладят на  пълнометражни, късометражни, български и задгранични ленти. Има специфична онлайн платформа, посредством която можем да гледаме част от лентите даже на компютър.
-->
В по – долните редове ще видите 4 от интернационалните филми, които е наложително човек да изгледа, в случай че е фен на филмовото изкуство:

1. “Тар ”

Екранизацията споделя за Лидия Тар. Тя е една от най – положителните живи композитори и диригенти и първата жена шеф на огромен оркестър в Германия. Филмът е прелестен за феновете на класическа музика, като Лидия бива изиграна от Кейт Бланшет, която е номинирана за Оскар.

2. “Под слънцето ”

Филмът се развива през 90те и се споделя за татко и щерка ( Софи и Калъм), които отиват на отмора в Турция. Ваканцията се развива добре, макар, че не стартира както би трябвало.

Почивката е съвършена за двамата родственици. Навсякъде звучи “Макарена ”, въздухът е топъл, а Софи снима всичко с видеокамера.

След известно време връзките на почивката стартират да се пропукват.Режисьор на кино лентата е Шарлът Уелс. Тя печели премия BAFTA за дебют.В основната роля е Пол Мескал, който е номиниран за Оскар.

     3.„ Империя на светлината “

 „ Империя на светлината “ е благ, стоплящ сърцата филм, изпълнен с човещина, само че не се стреми да избегне бруталността и расистките настроения, които са владеели улиците

В една ера, в която най-важно е да предложиш на публиката някакво наличие, Сам Мендес към момента има вяра в магията на киното. „ Империя на светлината “ е доказателството. 

3. “Часът на Армагедон ”

 

 

Куинс, 1980 година На фона на настъпващите съществени социално-политически промени Часът на Армагедон наблюдава живота на шестокласника Пол Граф, който мечтае да стане художник.

Докато Пол се сприятелява със съученика си Джони, набелязан безмилостно от учителката им расистка, той се опълчва от ден на ден на родителите си, за които финансовият триумф и асимилацията са от жизненоважно значение за еврейско-американската еднаквост на фамилията. Пол се усеща най-сигурно с добродушния си дядо, чийто житейски опит го е дарил с неподправено съчувствие.

 

4. “Шампанско ”

Жан, Патрик, Йоана, Роман и Гийом се познават от повече от 30 години. Този уикенд остарялата тайфа се събира още веднъж в Шампан, с цел да отпразнува ергенското празненство на Патрик. Отседнали във винарско имение, те не подозират, че към тях ще се причисли и Кристин, младата и красива бъдеща младоженка.

Скоро непредвидената и нежелана гостенка всява ужас измежду групата. Сред превъзходните лозя изплуват неща, неизказани с години, а на повърхността излизат несъвместими персонални сметки. Смях, обич и сълзи: ще оцелее ли остарялото другарство през уикенда.

 

 

Сигурни сме, че тези 4 кино лентата, както и многото други показани на СФФ ще ви харесат, в случай че сте същински фенове на киното.

 

 

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР